To je to što me zanima!

Obiteljska tvrtka Donalda Trumpa proglašena krivom za financijsku i poreznu pronevjeru

Premda se nije sudilo osobno Trumpu i premda je dosuđena novčana kazna razmjerno mala u odnosu na veličinu tvrtke, riječ je o pravosudnom porazu bivšeg predsjednika
Vidi originalni članak

Obiteljska tvrtka Donalda Trumpa, Trump Organization, proglašena je u utorak krivom za financijsku i za poreznu pronevjeru nakon sudskog postupka u New Yorku, u kojemu se nije sudilo bivšem republikanskom predsjedniku.

Ovo je prvi put da je obiteljska tvrtka koju čine klubovi za golf, luksuzni hoteli i agencije za nekretnine, osuđena u kaznenom postupku, istaknuo je u priopćenju glavni tužitelj Manhattana Alvin Bragg.

MANEKENKA MARINA Hrvatica koju uspoređuju s Melanijom o detaljima zaruka: 'Prsten mi je dao u krevetu'

Premda se nije sudilo osobno Trumpu i premda je dosuđena novčana kazna razmjerno mala u odnosu na veličinu tvrtke, riječ je o pravosudnom porazu bivšeg predsjednika (2017.-2021.) koji je službeno kandidat za republikansku nominaciju za predsjedničke izbore 2024.

Porota suda na Manhattanu koja se u ponedjeljak povukla na vijećanje nakon više od mjesec dana suđenja, "proglasila je Trump Corporation i Trump Payroll Corporation krivima po svih 17 točaka optužnice", dodao je glavni tužitelj Alvin Bragg, demokratski zastupnik.

Presuda će se donijeti 13. siječnja 2023., rekle su njegove službe.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • pametnih_li_ljudi 07.12.2022.

    Za one koji zele znati stvarnu istinu, a ne clickbait sazetak u naslovu: Trumpova organizacija (firma) je osudena platiti kaznu zato sto je jedan od glavnih direktora, koji nije vezan za Trumpa osim da je bio zaposlen, umanjivao svoj vlastiti porez na dohodak na nacin da je koristio direktorsku moc te je samom sebi umjesto da si je povecao placu isplacivao milijunske bonuse te na taj nacin umanjio porez na dohodak i ostetio drzavu. Ovo je apsurdni politicki pokusaj i presedan blacenja organizacije koja nosi ime nositelja predsjednicke kandidature na nadolazecim izborima.

  • ante-portas 07.12.2022.

    Kaze Trump, koji je bio CEO tih tvrtki, da on nista nije znao sto se dogadjalo u njegovim tvrtkama. I on bi vodio drzavu 😄

  • LetsGoBrandon 07.12.2022.

    Očajni ste sa kosim prijevodima CNN vijesti. Dajte malo o Hunteru Bidenu i laptopu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare