To je to što me zanima!

Objavili da stopiraju reformu školstva, a onda: 'To je greška'

Nakon što je javnost burno reagirala na činjenicu da u programu vlade piše da žele zaustaviti reformu školstva, Strenja Linić je kazala da reforma ipak ide dalje
Vidi originalni članak

Zaustaviti pokrenuti proces trenutačne kurikularne reforme; napraviti reviziju strategije i korekciju nedostatka na temelju detaljne analize, uz sudjelovanje svih znanstvenih disciplina (posebno STEM područja) i zainteresiranih sudionika. To stoji u ključnim smjernicama nove reformske Vlade.

Javnost je u petak iznimno burno reagirala na tu vijest. Naime, nitko ne može vjerovati da se zaustavlja kurikularna reforma na kojoj je radilo preko 400 stručnjaka. U Saboru su također žestoko reagirali na to, navodeći da ne mogu vjerovati da će se to učiniti.  Forum za slobodu odgoja na Facebooku je također izrazio zgražanje odlukom Vlade da zaustave kurikularnu reformu, ističući kako je to ugrožavanje budućnosti Hrvatske.

Ipak, saborska zastupnica MOST-a Ines Strenja Linić večeras je izjavila za N1 televiziju da reforma školstva - najnormalnije ide dalje. 

Kako je kazala Strenja Linić, dokument objavljen na stranicama Sabora nije valjan već je greškom postavljen na web stranice i njega bi uskoro trebao zamijeniti pravi dokument.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • zera 23.01.2016.

    Laži laži laži me ti me lažeš najbolje.

  • poučak 23.01.2016.

    Evo primjera kako se HDZ spremao za vlast i kakve je programe imao pripremljene, a Most koliko mu je "stalo" do reforma. Kako će oni nastaviti vladati i provoditi reforme ako ne poznaju sadašnju situaciju ili možda misle da će s njima započeti novi svjet.

  • iza ekrana 23.01.2016.

    Kako Strenja-Linić zna kakva će reforma školstva ići. Ona priča samo da se umiri javnost jer su bile preburne reakcije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare