To je to što me zanima!

Objesili talijansku zastavu na Trsat: 'Rijeka je oteta od nas'

Performans s vješanjem talijanske zastave izazvao je odmah osudu u Rijeci. Gradonačelnik Vojko Obersnel nazvao je to kukavičkim potezom i pozvao na zaustavljanje opasnih ideja
Vidi originalni članak

Trojica mladića koji su krajem lipnja postavili talijansku zastavu na Trsatsku gradinu i objavili na YouTubeu video u kojem imaju zamućena lica, odlučili su se otkriti. Jedan od njih o svemu se oglasio preko Facebooka. Objavio je i fotografiju trojca na kojem više ne kriju svoj identitet, javlja Novi list

- Ja sam Roberto Di Biaso i preuzimam odgovornost za ono što se dogodilo, piše mladić iz Locorotonda iz regije Bari, koji u obraćanju spominje i veliku Italiju, d'Annunzia i talijansku Rijeku.

RIJEKA: OBJAVILI I VIDEO Nova provokacija: Na Trsatsku gradinu objesili zastavu Italije

- To nije bio neprijateljski čin prema Hrvatima, već znatiželjan i avanturistički potez, koji će ostati upamćen i za sto godina. Kao Talijan osjećam talijansku Rijeku, to je dio obitelji otet od nas. Više nećemo saginjati glavu pred povijesnim nepravdama, piše Di Biaso.

OBJESILI TALIJANSKI ZASTAVU Obersnel o zastavi na Trsatu: 'To je tek pokušaj provokacije'

Performans s vješanjem talijanske zastave izazvao je odmah osudu u Rijeci. Gradonačelnik Vojko Obersnel nazvao je to kukavičkim potezom i pozvao na zaustavljanje opasnih ideja i polusvijeta koji bi svojatao tuđe teritorije. 
 

Idi na 24sata

Komentari 103

  • potras 19.07.2019.

    Poznata talijanska hrabrost 😂😂😂

  • škver 19.07.2019.

    Ha,ha,ha!

  • 18.07.2019.

    Rijeka je poznata po performansima... Frljicev vam nije smetao... a ovo je puuuno blaže..

Komentiraj...
Vidi sve komentare