To je to što me zanima!

Obračun kod Trogira: Kako su mladića upucali i bacili u bunar

Prolaznik koji je pronašao krvavog mladića (20) šokirao se prizorom te je od straha i u nevjerici odjurio kući reći majci i ocu što je vidio. Njegov otac pozvao je policiju...
Vidi originalni članak

Spasi me, spasi me! Samo ti me možeš spasiti! Upomoć! Manijaci su me propucali i bacili u bunar!, očajnički je vikao M. M. (20) nakon što je čuo zvuk kombija koji se parkirao u blizini.

U njemu je bio mladi mještanin Vrsina kraj Trogira koji se na brdo iznad naselja dovezao sa svojim psom kako bi prošetao. Bilo je to u subotu oko 13.30 sati. Mladić je stigao do bunara, a unutra je imao što vidjeti. Na dnu dva metra široke i oko tri metra duboke jame okružene gustim grmljem i stablima ležao je mladić, navodno iz Kaštela, obliven krvlju. Prema prvim informacijama, na tijelu je imao tri rane - propucano mu je koljeno, ruka i prsište. Koliko je točno imao rana na tijelu, što ustrjelnih što prostrjelnih, policija nije željela otkrivati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ležao je u jami obliven krvlju

Službeno, riječ je o višestrukim ozljedama, a neslužbeno se njihov broj penje do deset.

Mladić koji ga je našao šokirao se prizorom te je od straha i u nevjerici odjurio kući reći majci i ocu što je vidio. Njegov otac pozvao je policiju i odveo ih na mjesto na kojem je ležao ranjeni mladić. Stigli su i vatrogasci, koji su ga izvukli, te Hitna pomoć, koja je ranjenika prevezla u splitsku bolnicu. 
Cijela drama navodno je počela večer prije, u petak navečer. Kako doznajemo, nekoliko maskiranih mladića 20-godišnjaku je prebacilo kapuljaču preko glave, udarcem su ga onesposobili, utrpali ga u automobil i odvezli na brdo iznad Vrsina. Tako je mladić cijelu noć proveo ležeći među smećem na zemlji i na temperaturama oko nule.

Mladić je u bolnici, gdje su ga tijekom vikenda zadržali, operirali, no budući da ozljede nisu opasne za život, uskoro bi ga mogli pustiti na kućnu njegu.

Još u subotu policijski inspektori razgovarali su s njim, no on nije želio reći tko ga je napao. Navodno je kazao samo to da ih je bilo više i da su bili maskirani. Iako o motivima nema službenih informacija, neslužbeno - riječ je o drogi i dugovima. Policija još traga za počiniteljima.
 Mjesto na kojem su ga izbacili potpuno je pusto, prve kuće udaljene su od kilometar do dva, a mnogi mještani godinama nisu išli na to brdo.

Krvavi obračuni nisu novost za mještane Kaštela. U srpnju 2014. godine Jozo Čabraja (23) hicem u glavu usmrtio je također 20-godišnjeg Marina Matijaša iz Kaštel Lukšića, koji je pokopan u Vrsinama. Nepravomoćno je osuđen na 13 godina zatvora, a motiv je bio obračun dilerskih bandi.

Na brdo gdje je bunar rijetki idu

Bunar u koji su bacili mladića širok je dva i dubok oko tri metra. Nalazi se na osamljenom dijelu Vrsina, kamo rijetki mještani svraćaju.

“Vikao je da ga spasim i da su ga manijaci propucali te bacili u bunar. Bio je krvav. Otišao sam po oca”, mještanin koji je našao mladića.

“Nisam ni znala za bunar. Vjerojatno je nekada davno služio za sakupljanje kišnice i pojenje stoke”, mještani Vrsina rijetko idu na brdo.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • najiram 10 24.01.2017.

    kako da kaže policiji tko ga je upucal kad ti imaju vezu u policiji i nebi me nikaj čudilo da i nisu to bili policajci...neznam zakaj ali sve me vuće na tu pomisao...ili se varam...da su civili ovaj bi propjevao ovako kome da se žali krvnicima svojim...no tko sa vragom tikve sadi u glavu mu se razbijaju...

  • bukachev 23.01.2017.

    satro nezna ko je pucao u njega!!!!

  • SAINT 23.01.2017.

    kaštela su postala ruglo županije , triba policija to malo stisnit jače i počistit smeće iz tog lipog mista...............

Komentiraj...
Vidi sve komentare