To je to što me zanima!

Obračunali se noževima: Jedan migrant još se bori za život...

Najmanje sedmorica migranata iz Afganistana i Pakistana sinoć su se obračunala u Gornjem Babinom Potoku te na željezničkoj pruzi u mjestu Rudopolje.
Vidi originalni članak

Pacijent je teško ozlijeđen i još se bori za život, ali mu je stanje stabilno nakon operacije koju smo obavili. Nalazi se na odjelu kirurgije – rekao nam je Edi Karuc, kirurg zadarske Opće bolnice.

Neslužbeno saznajemo da je 27-godišnji Pakistanac proboden nožem u predjelu abdomena, te da je zadobio samo jedan ubod, koji je napravio veliku štetu na tijelu mladića.

On je uhićen u četvrtak s još šest ilegalnih migranata u Lici. Policija je najprije pronašla ranjenog Afganistanca u mjestu Gornji Babin Potok bez osobnih dokumenata te su pročešljali ličku šumu. U brzo su u mjestu Rudopolje našli i teško ranjenog Pakistanca kojega su prevezli u zadarsku bolnicu te još pet njegovih sunarodnjaka, od kojih je troje bilo ranjeno. Nitko nije imao dokumente sa sobom, te ih je policija uhitila "prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija"

- U Općoj bolnici u Gospiću pružena je liječnička pomoć trojici muškaraca koji su zadobili lakše ozljede, dok je teško ozlijeđeni muškarac zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru. S obzirom da je utvrđeno da su svi muškarci nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu i kriminalističko istraživanje – kaže Maja Brozičević, glasnogovornica ličko-senjske policije.

Policija istražuje što se dogodilo među migrantima i zašto su izbodeni noževima, a najizglednija je teza da su se međusobno sukobili. Ubodne rane dobili su Afganistanac i tri Pakistanca. Afganistanac i dvojica lakše ozlijeđenih Pakistanaca s ubodnim ranama, odnosno porezotinama natkoljenice i glave, pušteni su iz gospićke bolnice, gdje im je bila ukazana liječnička pomoć. Nakon kriminalističkog istraživanja znat će se kako je započeo sukob koji je završio okršajem noževima. Afganistanski i pakistanski migranti znali su se i ranije sukobljavati zbog netrpeljivosti među nacijama. Kako neslužbeno saznajemo, noževe kojima su se ubadali, policija još nije našla. 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • hadred18 06.07.2019.

    Kakav Afganistan i Pakistan ??? Ilegalni imigranti, natjerat ih da plate račun za bolničke usluge, i još ih zatvorit jer se prešetavju preko granice kao da je nema.

  • kaius 06.07.2019.

    jučer na kiosku sam letimično bacio oko na naslove u novinama i vidim kod jednih talijanskih da je na trgu u trstu prekjučer isto tako usred bijela dana bila ista stvar.sukobili se imigranti .noževi,flaše...troje probodenih završili u bolnicu itd. među sobom (razne države,nacionalnosti itd ),nemogu jedni druge smislit a kamoli način života kod nas ili u eu.pa dalje neka smatraju herojima ove što ih idu pokupit tamo na obalama i dovoze na obale eu

  • igVu75 05.07.2019.

    Dajte molim Vas dva stomatologa se porječkala oko karijesa na šestici a Vi pravite dramu oko toga

Komentiraj...
Vidi sve komentare