To je to što me zanima!

Obranili igralište: Djeca jajima i rajčicama gađala bageriste

BIH: Kada su početkom rujna na mjesto banjalučkog igrališta došli bageri kako bi ga pretvorili u parking, dočekala ih je grupa uporne djece odlučne da obrane igralište
Vidi originalni članak

Kada su početkom rujna na mjesto banjalučkog igrališta zvanog Građa došli bageri kako bi ga pretvorili u parking, dočekala ih je grupa uporne i ratoborne djece. 

Odlučni da obrane svoje igralište, djeca su napravila barikade, a onda bagere i radnike zasuli jajima i rajčicama. Poslije trodnevnog dječjeg prosvjeda, neumoljivi bageri su srušili male dječje barikade, ali hrabri klinci nisu odustali, te su se svakodnevno provlačili kroz bodljikavu žicu i igrali se na svom igralištu. 

Njihovu hrabrost napokon su prepoznali i odrasli, pa su ih aktivisti nekoliko udruga podržali na prosvjedu, nakon čega je upućen zahtjev zajednice stanara etažnih vlasnika u Ulici Sime Šolaje da se na objektu skloništa u tom naselju ne gradi parking, već igralište za djecu. 

Predstavnici gradske vlasti Banja Luke njihov zahtjev su u petak i prihvatili, te će se tu umjesto parkinga graditi igralište za djecu sa popratnim sadržajima kao što su koš, osvjetljenje, kante za otpatke i klupe, kako se oko naselja ne bi gradili novi parkinzi i prilazne saobraćajnice.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • presidio 24.09.2011.

    Draga djeca.... ali bih primijetio da se vidi kome pripadaju- - od malih nogu dižu barikade....

  • torcida_dinamo 24.09.2011.

    tu nikada nije ni postojalo igraliste. to je obicna parcela koja je u urbanistickom planu grada BL definirana kao buduci parking. zato, treba djecu iztamburati, nebi vise gadjali jajima, krivi roditelji koji ih napuckaju tako, a onda sutra gradonacelniku davidovicu protestiraju sto nema parkinga ispred zgrade. nebi me cudilo da iza ovoga stoji PDP DS Dragana Cavica

  • Kocho 24.09.2011.

    Bravo mališani, naježio sam se...

Komentiraj...
Vidi sve komentare