To je to što me zanima!

Obustavljena potraga za crnom panterom: 'Ili ne postoji ili je pobjegla, možda i u Hrvatsku'

Opsežna potraga za crnom panterom po apatinskim šumama, u kojoj su se lovci služili i dronovima i termovizijskim kamerama, nije donijela nikakve rezultate...
Vidi originalni članak

U Srbiji je obustavljena opsežna potraga za crnom panterom. Podsjetimo, već danima su je tražili lovci, a služili su se i dronovima, termovizijskim kamerama.

Prema izjavi Nemanje Ivanovića, pomoćnika pokrajinskog tajnika poljoprivrede za sektor lovstva u Apatinu, potraga za zvijeri je suspendirana, iako su svi učesnici u njoj spremni nastaviti traganje ukoliko se pojave novi dokazi o tome da se u tom području nalazi egzotična divlja velika mačka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako je Ivanović rekao, nakon detaljnog pregleda terena, koji je trajao danima, nije pronađen ni jedan nedvosmislen dokaz o postojanju ovog predatora u šumama i na poljima oko Apatina, odnosno u tom dijelu Podunavlja.

- Nisu pronađeni relevatni tragovi na tlu, boravka i ishrane same zvijeri niti su prijavljena nova viđenja ovakve životinje, pa je logičan zaključak da su pojedina svedočenja i nedovoljno jasna video snimka isuviše "klimavi" dokazi koji bi opravdali dalje angažiranje brojnog ljudstva, stručnjaka i opreme u potrazi za najverovatnije nepostojećom zvijeri - tvrde stručnjaci iz Srbije, prenosi portal Luftika.

VIDEO: 24SATA U APATINU U lovu na crnu panteru u šumi na granici s Hrvatskom: 'Ako je vidiš, nemoj je gledati u oči'

Ili je zvijer, uznemirena potragom, vrlo brzo otišla s tog terena (možda i preko granice), ili zapravo nije ni postojala, već se radi o krivoj procjeni očevidaca izazvanoj nedovoljnim poznavanjem ovakve životinjske vrste, smatraju stručnjaci Zoološkog vrta Palić, koji će preventivno, baš kao i lovočuvari Javne tvrtke "Vojvodina šume" i pripadnici MUP Srbije, ostati u pripravnosti ukoliko bude potrebno da se potraga za misterioznom panterom nastavi.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • iks2 17.11.2022.

    Možda se pretvorila u čoveka i negde je među nama ljudima sad. Znate, to ima u filmu ,,Ljudi mačke". A ja verujem da je sve u filmovima istina. Kad možemo verovati političarima, zašto ne bismo verovali filmskim pričama? Nema razlike.

  • crazy mind 17.11.2022.

    jednom smo tako trazili padobranca. prijavila baka da je vidjela padobranca u vojnoj odori sa oruzjem kako se je spustio na livadu. nije bilo saznanja da je u tijeku bilo kakova vojna/civila vjezba. opis je bio toliko detaljan da smo pretrazili teren. iako je tlo bilo mokro (livada) nigdje se nisu dali pronaci tragovi "slijetanja". ostalo je nepoznato je dali je baka imala halucinacije ili je lagala

  • djurowsky 17.11.2022.

    A možda su u šumi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare