To je to što me zanima!

Očajni mještani uzeli pravdu u ruke: Oteli majku narko bosa...

Lokalci više nisu mogli izdržati teror narko bandi pa su "uzeli pravdu u svoje ruke". Policija ih moli da prestanu jer smatraju da će nastati još gora situacija...
Vidi originalni članak

Očajni mještani gradića Totolapan u Meksiku su stalno na meti narko kartela. Odlučili su da im je dosta pa su jednog dana došli na suludu ideju da uzvrate kriminalcima istom mjerom i otmu majku narko bossa, prenosi Oddity Central.

Već godinama, Totolapan kontrolira banda "Los Tequilero". Stvari su se znatno pogoršale za lokalce posljednjih mjeseci jer su Tequilerosi zaratili s drugim bandama. Počeli su otimati ljude koje sumnjiče da podupiru rivalske bande.

Lokalci više nisu mogli izdržati taj teror pa su "uzeli pravdu u svoje ruke". Policija ih moli da prestanu jer smatraju da će nastati još gora situacija.

Prošlog tjedna nekoliko maskiranih muškaraca je pucalo po ulicama Totolapana i pozivalo na rat protiv El Tequilera. Nazvali su se "vojnicima obrane" i zatražili puštanje svih zarobljenika bande.

- Tražimo da se puste sve žrtve otmice. Mi smo tu u ime naroda - rekao je jedan od maskiranih muškaraca.

- Vratit ćemo vam majku kad vi meni vratite muža. I to živog i zdravog - rekla je žena Isaura de la Pay Duqea, lokalnog građevinara koji je otet prije tjedan dana.

Majka šefa bande je snimljena kako sjedi na podu u praznoj sobi, u kojoj je samo jedan ventilator. Ona je samo jedna od desetine žrtava ovog rata bandi.

 

U regiju Guerrero nedavno je poslano 220 vojnika i policajaca kako bi smirili situaciju. Poslali su i pregovarački tim. Nekoliko taoca je oslobođeno, ali majka šefa bande je još zatočena.

- Oni nisu policajci već su naoružana skupina ljudi koja se bori za narod, ali nažalost, to rezultira samo gorim nasiljem i ne pomaže - kaže guverner Hector Astudillo.

Navodno su se u srijedu javili Tequilerosi i pristali na razmjenu majke i građevinara Isaura uz uvjet da se ne upliće policija.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • arwin 18.12.2016.

    Vladajuća elita stvorila je kriminalne skupine pomoću kojih drži narod u strahu i pokornosti. Jedini način za rješenje stanja je revolucija i uništenje takvog establišmenta koji je omogučio nekažnjivost kriminalaca.

  • mr_bizonko 18.12.2016.

    Vojska u Meksiku je korumpirana do bola. Od njihovih specijalaca je na kraju nastao najgori kartel Los Zetas. Policija uhiti pripadnike jednog kartela, veže lisicama i isporuči suparničkom kartelu na rezanje glave.

  • vivaldi_1 18.12.2016.

    ....on je u biti oteo svoju majku al tek poslije ce da sazna da mu je vodja bande rodjeni brat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare