To je to što me zanima!

'Očekujem da Beru podržavaju barem koliko smo mi Zokija'

Očekuje od kolega da predsjednika SDP-a Davora Bernardića podržavaju barem osam godina, koliko "smo mi neki" podržavali predsjednika Milanovića
Vidi originalni članak

Potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina kazao je u ponedjeljak da od kolega u stranci, pogotovo dužnosnika, očekuje da predsjednika SDP-a Davora Bernardića podržavaju barem osam godina, koliko "smo mi neki" podržavali predsjednika Milanovića. 

Novnari su od Komadine, nakon redovne konferencije za novinare u županijskoj upravi, tražili da komentira odbijanje poslušnosti predsjedniku stranke u Klubu zastupnika SDP-a u vezi s kadrovima u saborskim odborima i zamjenika Zorana Milanovića u Saboru Alena Preleca.

Ne bih rekao da su odbili, nego da su pojedinci iskočili, rekao je Komadina i dodao: "Od kolega u stranci, pogotovo dužnosnika, očekujem da predsjednika Bernardića podržavaju barem osam godina, koliko smo mi neki podržavali predsjednika Milanovića.“

Na pitanje o sankcijama za one koji glasaju suprotno, kazao je da su sada važniji lokalni izbori, da odgovorni član SDP-a mora voditi računa o interesima stranke, a ne samo o osobnim pozicijama.

Što se tiče pregovora s HNS-om o podršci Anki Mrak Taritaš za zagrebačku gradonačelnicu, Komadina je rekao  da će za njega biti prihvatljivo sve što odluči predsjednik stranke Davor Bernardić, jer je "on u naravi predsjednik" zagrebačke organizacije stranke, bez obzira što je prenio ovlasti. "Uspješni pregovori su oni u kojima su svi jednako nezadovoljni,“ rekao je.

Na upit o predstojećim lokalnim izborima u Primorsko-goranskoj županiji, Komadina je rekao da se kandidirao, da se okupila koalicija lijevog centra, jedna od rijetkih u Hrvatskoj te da osjeća povjerenje građana i na izbore ide s optimizmom.

Govoreći o kandidaturama u Vukovarsko – srijemskoj županiji, gdje bi, po pisanju medija, Tomislav Panenić mogao dobiti  SDP-ovu potporu kandidaturi za župana, Komadina je rekao da je riječ o odlukama koje će donijeti tamošnja županijska organizacija SDP-a. "U svakom slučaju bolje je da županijom upravlja Most umjesto HDZ-a, a najbolje da upravlja SDP,“ rekao je.

Novinari su Komadinu pitali i o slučaju u Kistanjama, gdje je predsjednik lokalnog SDP-a Slobodan Rončević istupio je iz stranke zajedno s dijelom članova, jer im je, navodno, vršitelj dužnosti predsjednika SDP-a Šibensko-kninske županije Franko Vidović zabranio izlazak na lokalne izbore radi dogovora SDP-a i SDSS-a. Komadina još nije čuo za taj slučaj, kazao je da je suradnja sa SDSS-om bila uvijek relativno korektna, da mu je žao da su kolege istupile te da uvijek treba razgovarati.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • medlin 21.03.2017.

    Zoki, vrati se...........

  • papaurban 20.03.2017.

    Bero-Se#o-Kalimero...tim se "stilom" ne dobivaju izbori. Iako nisam "Kradezeov" fan..na lokalnim izborima biti će SDP(ušiona) i to žešća-

  • zeljkopž 20.03.2017.

    Hm, a zašto nema vijesti o raspadu SDPove naj jače centrale u Šibensko Kninskoj županiji, u Kistanjama? Sve zbog SDPove predizborne suradnje s SDSSom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare