To je to što me zanima!

'Očekujemo da će se Hrvatska 'suzdržati' od špijuniranja'

Vijeće za nacionalnu sigurnost upoznalo se s prisluškivanjem u arbitražnom postupku, te ujedno osudilo bilo kakav pokušaj utjecanja na slobodu medija u Sloveniji, objavili su nakon trosatnog sastanka
Vidi originalni članak

Slovensko Vijeće za nacionalnu sigurnost u utorak se sastalo na izvanrednoj sjednici o tzv. 'špijunskoj aferi' u vrijeme arbitražnog postupka, te je pozvalo Hrvatsku, suočenu s optužbama o navodnom špijuniranju, da se ubuduće suzdrži od takvih postupaka.

- Vijeće za nacionalnu sigurnost upoznalo se s prisluškivanjem u arbitražnom postupku, te ujedno osudilo bilo kakav pokušaj utjecanja na slobodu medija u Sloveniji - objavljeno je nakon skoro trosatnog sastanka, prenijeli su mediji.

VLADA O NAVODNOJ ŠPIJUNAŽI Odbacujemo navode o pokušaju utjecaja na slovenske medije!

Nakon što je slovenski premijer Marjan Šarec ranije izjavio da ga zabrinjava hrvatsko ponašanje jer je navodno hrvatska obavještajna služba SOA prisluškivala bivšeg slovenskog arbitra u arbitražnom postupku o granici Jerneja Sekoleca i slovensku dužnosnicu Simonu Drenik kako bi diskreditirala arbitražni proces, priča je u ponedjeljak dodatna eskalirala.

Televizija POP-TV objavila je da je posrednik hrvatske vlade Ivan Tolj, prvi čovjek Styrije u Hrvatskoj, pokušao zaustaviti emitiranje reportaže te televizijske postaje o prisluškivanju.

Sudionici sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost koji je vodio premijer Šarec izrazili su očekivanje da će se "Hrvatska ubuduće suzdržati od postupaka koji su u suprotnosti s vrijednostima Europske unije, vladavinom prava, te zaštitom ljudskih prava i sloboda", objavljeno je nakon sastanka.

Na njemu su uz premijera Šarca, njegova savjetnika za nacionalnu sigurnost Damira Crnčeca, ministre obrane, vanjskih i unutarnjih poslova, te šefa obavještajne službe SOVA, sudjelovali i neki predstavnici vladajuće koalicije, a bili su pozvani i predsjednici oporbenih stranaka.

REAKCIJA UREDA PREDSJEDNICE 'O tezama slovenskih medija saznali smo upravo iz medija'

Izaslanik predsjednika Slovenske demokratske stranke (SDS) Janeza Janše Božidar Breznik medijima je kazao da i on osuđuje neopravdani utjecaj za medije, ali da vlada mora priznati da je arbitraža o granici s Hrvatskom stvar prošlosti.

- Čini mi se da je ovo prije bila informacija motivirana dnevno-političkim razlozima nego informacija s područja nacionalne sigurnosti - kazao je Breznik.

Ostali sudionici sastanka u kratkim su izjavama za javnost samo ponovili da je djelatnost Hrvatske na sabotiranju arbitražnog procesa, kao i djelatnost usmjerena na slovenske novinare 'nedopustiva' i u neskladu sa slovenskim temeljnim vrijednostima.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mestar 10.04.2019.

    Radite posteno pa nek prisluskuje tko hoce.

  • dahhmal 10.04.2019.

    Kaj je kranjci frka kak bu te sad mutili kad ne znate ko vam ga je spustio

  • ddd1234 10.04.2019.

    Oni traže obećanje da ih 2015. nećemo špijunirati?

Komentiraj...
Vidi sve komentare