To je to što me zanima!

'Ponudila sam svoju ostavku, vozačka mi je istekla još 2016.'

Krenula sam u trgovinu, ispred mene je izletjela djevojčica. Pozvali smo hitnu. Jako sam potresena. Ne znam što da kažem, izjavila je kroz suze ministrica Žalac
Vidi originalni članak

Ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac dala je izjavu dva dana nakon prometne nesreće u Vinkovcima u kojoj je, vozeći bez vozačke dozvole, udarila i ozlijedila djevojčicu:

- Ja u subotu zbog šoka nisam bila u stanju dati izjavu. To što se meni dogodilo ne bih poželjela da se ikome dogodi. Krenula sam u trgovinu, ispred mene je izletjela djevojčica. Pozvali smo hitnu. Jako sam potresena. Ne znam što da kažem. Nisam ni znala da i je vozačka dozvola istekla, ali to me ne opravdava. Meni je samo drago da je djevojčica dobro, posjetila sam je u bolnici. Premijeru sam već u subotu ponudila ostavku, i jutros sam ponovno premijeru ponudila mandat na raspolaganje.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

Žalac kaže kako vozačku dozvolu rijetko otvara i da zato nije uočila da je istekla još 2016. godine:

- Kad sam u Zagrebu vozi me vozač, automobil vozim samo nekad kad dođem kući u Vinkovce. Moja dozvola izdana je 2006. godine i vrijedila je 10 godina, a ja to nisam znala, kaže Žalac.

Ministrica kaže da je vozila 30 ili 40 kilometara na sat:

- U stanju sam šoka, najvažnije mi je da je djevojčica dobro i da nije morala na operaciju. Neka svi provjere do kad im vrijede vozačke dozvole. Ponavljam, svoj mandat sam na raspolaganje dala u subotu i jutros u razgovoru s predsjednikom Vlade i to je sve što imam za reći, kaže Žalac.

Čeka se izjava Plenkovića

O cijelom slučaju, nakon ministrice Žalac, uskoro bi se trebao oglasiti i premijer Andrej Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 601

  • Goran578 12.03.2019.

    zasto za mene i za ministricu nije isti zakon ? zasto ja za ogrebotinu na autu od 1000 eura dobijem ovrhu 80000 kuna a ministrica za pokusaj ubojstva samo 500 kn

  • domoljub029 12.03.2019.

    moja vozačka je istekla još 2010g i kada me zaustavi policija ja im dam člansku iskaznicu i kažem : pa jel znate vi ko sam ja,,,,i evo nemam problema

  • fiat uno 12.03.2019.

    Radi se o nesreći i nije dobro što se ženu toliko "razapinje" moglo se svima dogoditi, pa i nemarnost glede produženja vozačke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare