News

Komentari 601

'Ponudila sam svoju ostavku, vozačka mi je istekla još 2016.'

'Ponudila sam svoju ostavku, vozačka mi je istekla još 2016.'

Krenula sam u trgovinu, ispred mene je izletjela djevojčica. Pozvali smo hitnu. Jako sam potresena. Ne znam što da kažem, izjavila je kroz suze ministrica Žalac

Ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac dala je izjavu dva dana nakon prometne nesreće u Vinkovcima u kojoj je, vozeći bez vozačke dozvole, udarila i ozlijedila djevojčicu:

- Ja u subotu zbog šoka nisam bila u stanju dati izjavu. To što se meni dogodilo ne bih poželjela da se ikome dogodi. Krenula sam u trgovinu, ispred mene je izletjela djevojčica. Pozvali smo hitnu. Jako sam potresena. Ne znam što da kažem. Nisam ni znala da i je vozačka dozvola istekla, ali to me ne opravdava. Meni je samo drago da je djevojčica dobro, posjetila sam je u bolnici. Premijeru sam već u subotu ponudila ostavku, i jutros sam ponovno premijeru ponudila mandat na raspolaganje.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

Žalac kaže kako vozačku dozvolu rijetko otvara i da zato nije uočila da je istekla još 2016. godine:

- Kad sam u Zagrebu vozi me vozač, automobil vozim samo nekad kad dođem kući u Vinkovce. Moja dozvola izdana je 2006. godine i vrijedila je 10 godina, a ja to nisam znala, kaže Žalac.

Ministrica kaže da je vozila 30 ili 40 kilometara na sat:

- U stanju sam šoka, najvažnije mi je da je djevojčica dobro i da nije morala na operaciju. Neka svi provjere do kad im vrijede vozačke dozvole. Ponavljam, svoj mandat sam na raspolaganje dala u subotu i jutros u razgovoru s predsjednikom Vlade i to je sve što imam za reći, kaže Žalac.

Čeka se izjava Plenkovića

O cijelom slučaju, nakon ministrice Žalac, uskoro bi se trebao oglasiti i premijer Andrej Plenković.

Najčitaniji članci