To je to što me zanima!

Ocu dječaka (13) koji je u školi ubio osam djece i zaštitara odredili pritvor do 30 dana

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sumnja se da je zbog njegovog postupanja 3. svibnja 2023. godine njegov sin došao do pištolja marke CZ Shadow, kalibra 9x19mm i pištolja marke Ruger MK kalibra 22 mm LR
Vidi originalni članak

Nakon saslušanja u Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu, ocu (47) učenika koji je izvršio ubojstvo u OŠ Vladislav Ribnikar, na Vračaru u Srbiji, određen je pritvor do 30 dana, javlja Kurir.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On je saslušan zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo protiv opće sigurnosti. 

Sumnja se da je otac u prethodnom periodu obučavao svog sina (13) da rukuje vatrenim oružjem i streljivom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvježbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, usprkos činjenici da dijete ima 13 godina te da takva obuka i aktivnost ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Također, otac je, kako se sumnja, postupio suprotno zakonu o oružju i streljivu te prostorno tehničkim uvjetima za sigurno zbrinjavanje oružja i streljiva, jer nije osigurao uvijete sigurne za smještaj i čuvanje oružja te streljiva tako da ono ne može doći do drugih ljudi. 

Sumnja se da je zbog njegovog postupanja 3. svibnja 2023. godine njegov sin došao do pištolja marke CZ Shadow, kalibra 9x19mm i pištolja marke Ruger MK kalibra 22 mm LR, za koje osumnjičeni posjeduje dozvole, a koje se nalazilo u nepravilno zbrinutom metalnom sefu u ormaru koje se nalazi u predsoblju stana.

SRBIJA ZAVIJENA U CRNO Beograd tuguje za žrtvama iz škole: Danas je pogreb zaštitaru i još troje ubijenih učenika
 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • mandrea 05.05.2023.

    Ja samo ne mogu vjerovati da je ubijeno 8 djece i da za to na kraju nitko nece odgovarati. Ubojica jer ima 13 godina, a ocu se ne moze staviti na teret nesto sto nije ucinio. 

  • ksenijast 05.05.2023.

    ...Vucicu i ti bi trebao biti u zatvoru...

  • domo 05.05.2023.

    Ovdje je u pitanju vjerojatno to da je klinjo možda trebao ici u školu s prilagodbom sadržaja ili mu je potrebna bila individualizacija, ali jednostavno nekima roditeljima se ne može to objasniti jer oni svim silama žele dokazati da dijete funkcionira normalno iako to nije. Naravno da se onda u glavi tog klinca događa drugačiji pogled na okolinu u odnosu na naš i ovakva pogubna reakcija je na žalost ishod. Ima i kod nas puno takvih slučajeva gdje roditelji uporno forsiraju klince za nešto za što nisu kapacitirani i koji zbog toga imaju ogroman pritisak te kad tad na bilo koji način puknu i izbace tu frustraciju. Svakako je problem u društvu koje ne prihvaća da je netko drugačiji osim ukoliko je taj njegov hendikep maksimalno izražen da ga percipiramo vidom, ali puno je više onih koji djeluju sasvim normalno, međutim njihovo mentalno stanje je sasvim drugačije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare