To je to što me zanima!

Od 113 maturanata sedam ih ima virus svinjske gripe

Split: Kod sedam maturanata su potvrdili zarazu virusom H1N1. Svi su dobili su terapiju i nalaze se na kućnoj njezi. Terapiju su dobili i svi ukućani
Vidi originalni članak

Čak 113 maturanata do ponedjeljka ujutro zatražilo je liječničku pomoć zbog simptoma koji upućuju na gripu H1N1. Uzeto je ukupno osam briseva, a kod njih sedam potvrđen je taj virus. Svi oboljeli dobili su terapiju i nalaze se na kućnoj njezi. Profilaksu, odnosno na neki način blažu terapiju dobili su i njihovi ukućani:
- Svi oboljeli imaju lakše simptome gripe i nitko nije primljen u bolnicu. Oni se polako oporavljaju, a neki su već i ozdravili. Kod nikog od njih nema nikakvih komplikacija, ali radi se o gripi, i trebat će nekoliko dana da se svi oporave, rekao je epidemiolog Županijskog splitsko-dalmatinskog Zavoda za javno zdravstvo Jakov Kuljiš.
Krajem tjedna iz Španjolske su se vratili maturanti Srednje škole u Topuskom. Njih 19 od 35 ima blage simptome svinjske gripe. Uzeli su im briseve grla te ih poslali kući. Prema nekim informacijama pojedini učenici požalili su se na simptome prehlade još u Španjolskoj te im je tamo rečeno da imaju bronhitis. Kroz nekoliko dana znat će se da li maturanti imaju svinjsku gripu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare