To je to što me zanima!

Od danas skuplji plin, najveće poskupljenje je u Zagrebu, godišnje oko 500 kuna više

Cijena plina za kućanstva koja koriste javnu uslugu opskrbe najviše je porasla na području Zagreba, za nešto više od 10 posto. Zagrepčani će godišnje u prosjeku plaćati 500 kuna više
Vidi originalni članak

Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije odredilo je cijene plina za kućanstva koja koriste javnu uslugu opskrbe plinom od 1. travnja do 31. prosinca i to za 32 distribucijska područja.

U 21 distribucijskom području cijene će biti niže, ali u 11 područja cijene su porasle, u nekim gradovima znatno. Najviše u Zagrebu, za nešto više od 10 posto. Zagrepčani će tako godišnje u prosjeku plaćati plin 500 kuna više, piše HRT.

Hrvatska energetska regulatorna agencija podsjeća da se krajnja cijena plina za javnu uslugu opskrbe plinom sastoji od tri sastavnice - troška nabave plina, troška distribucije i troška opskrbe plinom, a iskazuje se kroz tarifnu stavku za isporučenu količinu plina i fiksnu mjesečnu naknadu. Nove cijene izmijenjene su zbog promjene troška nabave plina i troška opskrbe plinom, pojašnjavaju iz Here.

Slavonija i Podravina - poskupljenje od preko 300 kn

Kućanstva u Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji po novome će godišnje plaćati plin 307 kuna skuplje što je poskupljenje od 6,64 posto.

U Koprivnici 45 kuna jeftinije

Na području Koprivnice cijena plina pala je za 4,7 posto što je u kunama na godišnjoj razini oko 45 kuna manje za plin.
 

Idi na 24sata

Komentari 84

  • toni2008 02.04.2021.

    Doslo vrijeme da pokrijemo Mikijeve troskove. Sad ce redom poskupiti sve, kako bi se pokrili minusi u gradskom proracunu. Mozda ce mnogi uskoro dobro razmisliti kome dati glas na izborima.

  • Jabuka44 01.04.2021.

    I auto osiguranje poskupilo 50-100kn ovisno o autu

  • Mrenurina 01.04.2021.

    Pa ljudi moji, jeste li glasali, jeste, dakle što ste htjeli dobili ste.

Komentiraj...
Vidi sve komentare