To je to što me zanima!

Od jeseni novi predmet u nižim razredima osnovne škole u Hrvatskoj: Praktične vještine

Još jedna od novosti je da učiteljice razredne nastave više neće održavati nastavu tjelesne i zdravstvene kulture već će se u školama zaposliti magistri kineziologije, a povećat će se satnica tjelesnog
Vidi originalni članak

Prema ideji Ministarstva znanosti i obrazovanja učenici će od prvog do četvrtog razreda osnovne škole dobit novi predmet koji će se zvati Praktične vještine.

Sljedeće školske godine će 50-ak škola krenuti u eksperimentalnu provedbu projekta cjelodnevne škole, koja podrazumijeva boravak djece u školi do popodnevnih sati. To će i obuhvatiti dodatne aktivnosti nakon nastave, u cilju kako bi učenici vrijeme u školi iskoristili za dodatan rad i pomoć pri učenju, javlja Jutarnji.

UČI HRVATSKI JEZIK Anna se školuje u Zagrebu: 'Tu su mi se ispunili snovi. Vraćam se u Tanzaniju, bit ću učiteljica!'

Predmet bi učenici imali jedan sat tjedno, a učit će o samostalnosti i brizi o sebi, o Sigurnosti, prometu i prvoj pomoći. Učit će i o Financijama i ekonomiji ali i Participaciji i poduzetništvu.

NOVI MODEL PRIJAVE U Zadarskoj županiji provodi se pilot-projekt novog načina upisa djece u osnovnu školu

Još jedna od novosti je da učiteljice razredne nastave više neće održavati nastavu tjelesne i zdravstvene kulture već će se u školama zaposliti magistri kineziologije, a povećat će se satnica tjelesnog, za jedan sat. Odnosno sad će učenici vježbati tri sata tjedno.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Oksimoron_1 14.02.2023.

    Izmišljaju toplu vodu. Tjelesnog smo imali barem  tri sata tjedno plus takmičenja. Domaćinstvo - tako se tada zvalo - isto. Likovni - isto. Po dolasku HDZa, odjednom je tjelesni postao "komunistički" predmet, domaćinstvo - komunistička tekovina, likovni - uništava samu srž naše povijesti.....i evo nas opet na činjenici da nije sve što je bilo, danas  nepotrebno, pokvareno....Treba razlikovati.

  • Zlatna Vuga 14.02.2023.

    Naštacalo se kineziologa pa ih se nema gdje zaposliti. Onda se netko sjeti, e da, mogli bi u škole. A što će onda učitelji razredne nastave raditi i ovak su u školi četiri sata po 45 minuta?

  • mrTrobec 13.02.2023.

    Đeparenje, kokošarenje, laganje, krađa, falsificiranje, klečanje po trgovima..

Komentiraj...
Vidi sve komentare