To je to što me zanima!

Od nabujale Save skelom spasili stado od 40 goveda

Goveda nisu navikla na ljude, osim na čuvara. Posudili smo skelu i uspjeli ih prebaciti na sigurno i tako spasiti od gotovo sigurnog utapanja
Vidi originalni članak

Nakon četverodnevnih napora u nedjelju je spašeno stado od 40 podolskih goveda. Stado je zbog nabujale Save ostalo zarobljeno na pašnjaku  Gajna kod Oprisavaca i prijetilo im je utapanje. Unatoč naporima, goveda nije bilo moguće natjerati da prijeđu nasip dok se još moglo.
 - Goveda nisu navikla na ljude, osim na čuvara i zvuk traktora kojim im se doprema hrana, tako da nisu htjela preko nasipa. Zahvaljujući Mati Opačku koji je dovezao skelu iz Slavonskog Šamca i ljudima iz HEP-a koji nam je posudio čelične sajle u nedjelju smo uspjeli goveda prebaciti skelom na sigurno područje - rekao je Mario Pavičić, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima. Pomoć su tražili i od Predsjednika Republike, točnije od Hrvatske vojske, no, dobili su obavijest kako je vojna mehanizacija navodno angažirana na drugim poplavnim područjima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare