To je to što me zanima!

'Od odgovornosti da nije pružio pomoć nitko ne može pobjeći'

Svatko misli da će se na neki način izvući, jer u medijima vide bogate i moćne kako se vješto izvlače od zakona, kaže Goran Husinec. Društvo treba poslati jasnu poruku da takve čeka ozbiljna zatvorska kazna
Vidi originalni članak

I dok se utvrđuju sve okolnosti prometne nesreće u Osijeku gdje je na pješačkom prijelazu proteklog vikenda mladić pregazio glumca Aleksandra Bogdanovića i ostavio ga na cesti teško ozlijeđene glave, sudski vještak za cestovni promet Goran Husinec kaže:   

- Bez obzira na sve, ne postoji nikakav razlog da čovjek pobjegne s mjesta nesreće i ne pruži prvu pomoć. Od te odgovornosti nikako ne može pobjeći - poručio je. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Husinec svakodnevno proučava sudske spise i analizira prometne nesreće, a zanimalo nas je što je u glavama onih koji bez položenog vozačkog ispita sjednu za volan. 

- Svatko misli da će se na neki način izvući. U medijima vide bogate i moćne kako se vješto izvlače od zakona pa misle da će to i njima poći za rukom. To se više neće događati kad društvo pošalje jasnu poruku da takve čeka ozbiljna zatvorska kazna - napominje. 

Husinec poručuje mladima da dobro promisle prije nego se upuste u takve ekshibicije, kao što su vožnja bez vozačkog ispita. Novi zakon o sigurnosti predviđa drakonske kazne za prometne prekršaje, a iskusni sudski vještak kaže kako je on sigurno imao efekta, jer da nema tog zakona imali bi veliko povećanje crnog trenda, koji je navodi zaustavljen čak i malo smanjen. 

SUVOZAČ PUŠTEN NA SLOBODU Pregazila policajca na Božić, ostaje u zatvoru mjesec dana

- Ako u prometu se na godišnjoj razini spasi i jedan život, to je jako puno. No zakon će puni efekt imati kad vozači shvate da se svaki prekršaj će se procesuirati i sankcionirati. Ljudi još vjeruju da će se na neki način izvući bilo da to riješe na licu mjesta s policajcem, tijekom pravosudnog postupka, zastare ili jednostavno igraju na kartu da nemaju novca i tako izbjegnu tu kaznu. Puno je razina na kojima se mogu izvući i teoretski se izvlače - napominje Husinec.  

Idi na 24sata

Komentari 18

  • maxim m 28.12.2019.

    zašta balo iz osijeka nii u pritvoru a cura iz gospića jest...biće zato šta curin ćaća ni...policajac...

  • 28.12.2019.

    malo vam zakon fula .. kaj je s bandićem vrijedi li taj zakon za njega i njegovu bratju

  • 28.12.2019.

    Roditelji mogu biti ponosni na kcer, balavica zgazila covjeka koji je isao na posao i zatim pobjegla, vratila se i opet covjeku nije pomogla..pa kakav olos moras bit ne mogu vjerovat, gadi mi se zivit vise! Klosarko jedna balava!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare