To je to što me zanima!

Od ponoći se zatvara sve od kafića do teretana i frizera

Ministar Božinović danas je na konferenciji Stožera za civilnu zaštitu najavio čitav niz mjera kojima se obustavlja rad svega od kafića, do teretana, frizerski salona, a zabranjuju se i vjerska okupljanja
Vidi originalni članak

Noćas od ponoći uvode se mjere koje su nezapamćene u cijeloj povijesti Hrvatske. Zatvaraju se djelatnosti toliko brojne da je zapravo najjednostavnije nabrojati što se - ne zatvara. 

- Od četvrtka u 0:01, na snagu stupa čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar, rekao je danas ministar Davor Božinović na konferenciji nacionalnog Stožera za civilnu zaštitu.

OD PONOĆI SE ZATVARA GOTOVO SVE Šestero novozaraženih, uvode se nezapamćeno stroge mjere

- U pripremi je odluka kojom se u Hrvatskoj otkazuju svi javni događaji i okupljanja, obustavlja se rad za sve uslučne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne za funkcioniranje zajednice, primjerice muzeji, kazališta, kina...

- Obustavlja se i rad ugostiteljskih objekata svih kategorija, uz izuzetak pripreme te dostave hrane te rada pučkih kuhinja.

- Također će se obustaviti rad svih trgovina, osim: prodaje prehrambene i higijenske artikle, ljekrane, benzinskih crpki, kiosaka, pekarnica, specijaliziranih trgovina s dječjom opremom, prodajom hrane za životinje, prodajnom specijaliziranih ortopedskih pomagala...

- Obustavlja se rad teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih cenatara, svih organiziranih treninga, plesnih škola, dječjih i drugih radionica. Vrijedi i obustava vjerskih okupljanja.

- Objekti koji će raditi moraju osigurati što veću udaljenost radnika te mjere socijalne distance. Također, moraju osigurati provjetravanje prostora, mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja prostora, a moraju osigurati i punkotve s dezinfekcijskim sredstvima, te plakate o pravilnom pranju ruku i zaštite.

- Poslodavci su dužni organizirati rad od kuće, organizirati telekonferencije, otkazati službena putovanja, zabraniti dolazak na posao radnicima koji boluju od akutnih respiratornih bolesti, objasnio je ministar Božinović i kratko sumirao da će od sutra zatvoreno biti sve što nije neophodno. 

Idi na 24sata

Komentari 208

  • renato6 19.03.2020.

    Jedino Pevec poslao apel da bi oni radili...fuj

  • cbr1100rr 18.03.2020.

    Ova mjera zatvaranja ugostiteljskih objekata je dobra,sada ce mnoge stvari isplivati na površinu,ko je ovisnik a ko nije,o alkoholu ili kocki

  • Philipp Plein 18.03.2020.

    Bit’ će vam otkaz za otkazom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare