Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Od ponoći se zatvara sve od kafića do teretana i frizera

Ministar Božinović danas je na konferenciji Stožera za civilnu zaštitu najavio čitav niz mjera kojima se obustavlja rad svega od kafića, do teretana, frizerski salona, a zabranjuju se i vjerska okupljanja

Zagreb: Mala kavana na Trgu bana Jelačića od danas je zatvorena
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
208 komentara

Noćas od ponoći uvode se mjere koje su nezapamćene u cijeloj povijesti Hrvatske. Zatvaraju se djelatnosti toliko brojne da je zapravo najjednostavnije nabrojati što se - ne zatvara. 

- Od četvrtka u 0:01, na snagu stupa čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar, rekao je danas ministar Davor Božinović na konferenciji nacionalnog Stožera za civilnu zaštitu.

OD PONOĆI SE ZATVARA GOTOVO SVE Šestero novozaraženih, uvode se nezapamćeno stroge mjere

- U pripremi je odluka kojom se u Hrvatskoj otkazuju svi javni događaji i okupljanja, obustavlja se rad za sve uslučne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne za funkcioniranje zajednice, primjerice muzeji, kazališta, kina...

- Obustavlja se i rad ugostiteljskih objekata svih kategorija, uz izuzetak pripreme te dostave hrane te rada pučkih kuhinja.

- Također će se obustaviti rad svih trgovina, osim: prodaje prehrambene i higijenske artikle, ljekrane, benzinskih crpki, kiosaka, pekarnica, specijaliziranih trgovina s dječjom opremom, prodajom hrane za životinje, prodajnom specijaliziranih ortopedskih pomagala...

- Obustavlja se rad teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih cenatara, svih organiziranih treninga, plesnih škola, dječjih i drugih radionica. Vrijedi i obustava vjerskih okupljanja.

- Objekti koji će raditi moraju osigurati što veću udaljenost radnika te mjere socijalne distance. Također, moraju osigurati provjetravanje prostora, mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja prostora, a moraju osigurati i punkotve s dezinfekcijskim sredstvima, te plakate o pravilnom pranju ruku i zaštite.

- Poslodavci su dužni organizirati rad od kuće, organizirati telekonferencije, otkazati službena putovanja, zabraniti dolazak na posao radnicima koji boluju od akutnih respiratornih bolesti, objasnio je ministar Božinović i kratko sumirao da će od sutra zatvoreno biti sve što nije neophodno. 
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message