Šestero novozaraženih, uvode se nezapamćeno stroge mjere | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 209

Šestero novozaraženih, uvode se nezapamćeno stroge mjere

Šestero novozaraženih, uvode se nezapamćeno stroge mjere
1

U 18 sati počela je konferencija Stožera civilne zaštite na kojoj je ministar Beroš iznio najnovije brojke o zaraženima korona virusom u Hrvatskoj - trenutno ih je 87

VIDEO

Infektološkom obradom detektirano je šest novih oboljelih, sad ih imamo 87. Pet je izliječenenih. 1181 je ukupno testiran, kratak je bio ministar Beroš na početku konferencije te naglasio da je među zaraženima i još jedan liječnik. 

Ovdje uskoro uživo gledajte obraćanje Stožera:

Civilni stožer: Nove informacije u vezi korona virusa u Hrvatskoj Reporterka: Kristina Uremović

Posted by 24sata on Wednesday, 18 March 2020

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da s novim ovlastima Stožer civilne zaštite donosi odluku da od četvrtka  na snagu stupi set mjera koje su usmjerene prema strožem socijalnom distanciranju.

Priprema se odluka kojom će se otkazati svi javni događaji i okupljanja, obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne za funkcioniranje društvene zajednice. Zatvorit će se i sve trgovine, osim prehrambenim proizvodima i ljekarne.

- Osnovno je da se svatko od nas pridržava mjera osobne higijene i distanciranja. Na zatvorenom prostoru udaljenost među osobama treba biti dva metra, a na otvorenom jedan metar. Kako bi to saživjelo u praksi svih građana priprema se odluka kojom će se u Hrvatskoj otkazati svi javni događaji i okupljanja, obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne: sauni, bazeni, kina, klubovi, kazališta...

- Također, obustavit će se rad svih ugostiteljskih objekata, osim pripreme i dostave hrane. Obustavlja se rad svih trgovina osim onih s prehrambenim i higijenskim artiklima. Radit će benzinske crpke, pekarnice..., rekao je.

- Obustavlja se rad teretana, fitnes centara, treninzi, održavanje izložbi, revija, sajmova... Obustavljaju se i vjerska okupljanja, rekao je Božinović.

- Obustavlja se sve što nije nužno, podcrtao je Božinović. 

Odluka o obustavi rada svih ovih djelatnosti stupa na snagu noćas minutu nakon ponoći. 

Uzorak preminulog čovjeka iz samoizolacije, koji je bio poslan iz Pule u Zagreb je kontaminiran pa su morali čekati novi uzorak. Ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak vjeruje da bi večeras mogli imati rezultate. Nastavlja da po kliničkoj slici sve vodi prema tome da nije umro od koronavirusa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 209

VIDEO

Globalni IT raspad: Kvarovi pogodili i Hrvatsku. MORH i Oružane snage nemaju problem
IZ MINUTE U MINUTU

Globalni IT raspad: Kvarovi pogodili i Hrvatsku. MORH i Oružane snage nemaju problem

Brojne kompanije diljem svijeta, uključujući zračne luke, banke, medijske kuće i zrakoplovne tvrtke prijavljuju tehnološki kvar zbog kojih im ne rade računala, a brojne usluge su im obustavljene
Tragedija kraj Požege: Na bazenima se utopio dječak (13)
TUGA U SLAVONIJI

Tragedija kraj Požege: Na bazenima se utopio dječak (13)

Iz policije su kratko izvijestili javnost o nesreći te dodali kako slijedi detaljan očevid. Više informacija o uzrocima nisu mogli iznijeti