To je to što me zanima!

Od sutra Covid-potvrde uvode se u zdravstvo i socijalu: Mnogi se već danas mogu testirati...

U sustavu zdravstva i socijale u tijeku su posljednje pripreme za sutra, a u mnogim ustanovama će već od danas biti omogućeno testiranje onima bez potvrda kako bi, ovisno o rezultatu testa, mogli u sutra na posao
Vidi originalni članak

U ponedjeljak se u sustave zdravstva i socijale uvode Covid-potvrde. 

Bez Covid-potvrde ili negativnog testa u Dom za starije centar u Zagrebu od ponedjeljka više neće moći ući ni djelatnici, ali ni posjetitelji, donosi N1

Dragica Vidiš, korisnica Doma, s uvođenjem covid-potvrda nema problem. Kaže, ima veliku obitelj, ali svi su cijepljeni pa će joj i dalje moći doći.

Pogledajte video: HZJZ  objavio nove preporuke

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

“Sva su mi se djeca cijepila, oni sami znaju, odrasli su ljudi, to im je dužnost i obveza prema nama, prema mužu i meni, oni nas čuvaju s tim”, kaže Dragica Vidiš.

I sama je cijepljena, kao i 90 posto njezinih sustanara. A među djelatnicima, zasad ih još 18 nema potvrdu pa će se morati testirati barem dva puta tjedno, uoči dolaska na posao. No kako rade sa starijim i često imunokompromitiranim osobama, u Domu na raspolaganju imaju liječnike koji ih mogu i cijepiti i testirati.

OBAVEZNE OD 4. LISTOPADA U najvećem Domu zdravlja u Hrvatskoj 200 zdravstvenih djelatnika bez covid potvrde

“Ja imam covid-potvrdu koju ću donijeti, a ako treba, ponovno ću se i testirati, to je sve dobro organizirano da stignemo, ne kasnimo na svoja radna mjesta, to će se obavljati unutra”, rekla je Gordana Vidić, njegovatejica u Domu.

A sve je više procijepljenih među zaposlenicima, otprilike 80 posto.

“U startu je bio puno veći interes korisnika nego radnika, međutim s vremenom se situacija promijenila, velik je broj cijepljenih, ima ih još par bez potvrde, ali svaki tjedan se netko novi pridruži.”, rekla je Štefica Karačić, ravnateljica Doma.

Samo u Zagrebu trebat će se testirati stotine zaposlenih, no očekuje se da će dio njih to odbiti. U tom slučaju, evidentirat će se kao odsutni s radnog mjesta, što im se u pravilu ne bi trebalo platiti.

NOVE ODLUKE Stožer propisao tko sve mora nositi masku na licu, ali i gdje

“Odlučivanje je na samom poslodavcu. To je logičan slijed toga što nismo poslali dovoljno dobre signale i zainteresirali javnost da pristupi cijepljenju u puno većem broju. Ne bih spominjao antivaksere, to je beznačajna manjina. Ovo što vidimo je zbunjenost ljudi jer zaista imamo informacije koje su kontradiktorne”, naglasio je Leonardo Bressan iz KoHoma.

Testiranje zasad neće morati plaćati, već će ići na teret države. Pitanje je koliko dugo.

Idi na 24sata

Komentari 290

  • Sabit Iztarčina 03.10.2021.

    Sta je cilj da cijpljeni sa potvrdom uđu unutra bez testa i zaraze pacijente

  • Sloboda999 03.10.2021.

    Ne pristajte na ucjene..samo masa i otpor mogu spriječit ovo ludilo.

  • GradaninHR 03.10.2021.

    Napokon :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare