To je to što me zanima!

Od svibnja besplatna žičara za građane Zagreba: Za one koji nisu iz Zagreba jeftinije karte

Grad Zagreb je danas potpisao sporazum s Parkom prirode Medvednica, kojem je cilj razvoj sadržaja za posjetitelje kroz održivo korištenje prirodnih resursa
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević najavio je danas da će Grad Zagreb u cilju zaštite Medvednice i unapređenja kvalitete rekreacije od prvog vikenda u svibnju 2024. godine omogućiti besplatni prijevoz žičarom za Zagrepčane i Zagrepčanke.

- Dva su razloga za ovu odluku; prvi je činjenica da Zagrepčani već sada financiraju žičaru kroz otplatu kredita koji se plaća iz gradskog proračuna još 11 godina, a drugi što želimo štititi park prirode Medvednica jačanjem javnog prijevoza i postupnim ograničavanjem automobilskog prometa - rekao je Tomašević.

SVI ŽELE NA SLJEME FOTO: Beskrajni red ispred sljemenske žičare, svi se žele besplatno odvesti do vrha

- Uvođenjem besplatne žičare za stanovnike Zagreba od svibnja, također ćemo nešto sniziti cijenu karte za korisnike žičare koji nisu Zagrepčani - dodao je gradonačelnik.

Grad Zagreb je danas potpisao sporazum s Parkom prirode Medvednica, kojem je cilj razvoj sadržaja za posjetitelje kroz održivo korištenje prirodnih resursa, i u kojem se obje strane obvezuju na poduzimanje mjera za ograničavanje automobilskog prometa.

VIKEND BESPLATNE VOŽNJE Zbog žičare posla imao i pauk: Uklonili su 5 auta, Grad apelira da se koristi javni prijevoz

- Danas smo otvorili uređen Rudarski vrt i Rudnik Zrinski, a podsjećam da smo rekonstruirali Sljemensku cestu i vršnu zonu, započeli projekt rekonstrukcije i prenamjene napuštenog objekta gornje stanice stare sljemenske žičare, radimo na biciklističkoj flow stazi, adrenalinskom parku, i drugim sadržajima na Medvednici - rekao je Tomašević.

Tomašević je također podsjetio kako je odnedavno u funkciji vidikovac s caffe barom u TV tornju čiju aktivaciju je inicirao upravo Grad Zagreb, a u planu je i uređenje Muzeja skijanja u njegovom podnožju.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Isus je jedini Put 27.03.2024.

    I u Dubrovnik kad dođeš moraš platit 30 eura da bi hodao po zidinama, i to je u redu. Ista stvar vridi i za žičaru.

  • billi Galeb 26.03.2024.

    Kad se gradila tomaševic i ekipica su bili protiv,a sad se lijepo razbacuju s bandićevom ostavštinom. Bolje bi bilo da date gradski prijevoz besplatno nego žičaru. Žičara je luksuz,a vožnja penzionerskim njemačkim travajima je stvarnost i nužda

  • tovarnam2 26.03.2024.

    naravno i stanovnici Šibensko.. kninske županije... nebi tribali plaćat ulaz na krku.... a gledajući svi ionako nas deru ka magarce, tj. pljačkaju🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare