To je to što me zanima!

Od Trogira do Makarske čak 12 umrlih motorista ove godine

Prečesto smo svjedoci smrtnog stradavanja "najboljih" vozača i onih "kojima se to ne može dogoditi". Prometne nesreće sa smrtnim posljedicama najčešće se događaju upravo takvima - kažu iz policije
Vidi originalni članak

U zadnjih tjedan dana čak dva motorista smrtno su stradala na cestama Splitsko-dalmatinske županije. Od početka godine bilo ih je 12.

Na ove nevjerojatne brojke osvrnula se policija. Pokrenuli su akciju "Život je jedan, ne ostavljaj ga na cesti", u sklopu koje će danas od 16 do 20 sati provoditi akcije nadzora prometa te kontrole motocikala i mopeda.

- Prečesto smo svjedoci smrtnog stradavanja "najboljih" vozača i onih "kojima se to ne može dogoditi". Prometne nesreće sa smrtnim posljedicama najčešće se događaju upravo takvima. Pravila ponašanja u cestovnom prometu ne postoje radi policije, nego radi sigurnosti svih sudionika u prometu - poručuju iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Od 2017. do danas na motociklu ili mopedu smrtno je stradalo 28 osoba, a teško i lako ozlijeđeni se broje u stotinama.

- Teško kršenje prometnih propisa nepropisnim brzinama, nepropisnim pretjecanjem, oduzimanjem prednosti prolaska i općenito grubim i neodgovornim ponašanjem, često uzrokuje posljedice i može uništiti vaš život, ali i život vama nepoznate osobe, slučajnog prolaznika. Budite odgovorni jer netko čeka vas, ali netko čega i onu osobu koja vam u tom trenutku dolazi ususret.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • najirаm 10_913 10.06.2020.

    Motoristi umrli od korone?

  • itatabisine 10.06.2020.

    ovi nisu umrli već su poginuli i to uglavnom zbog bahate i neprilagođene vožnje

  • pješak 10.06.2020.

    Od čega su umrli?? Motoristi obično poginu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare