To je to što me zanima!

Odabrao novac: Abramovič ne želi biti predsjednik parlamenta

Zakon o nacionalizaciji elita stupio je na snagu u svibnju, ruski dužnosnici su morali ukinuti strane račune i police osiguranja ili u roku od tri mjeseca napustiti dužnost
Vidi originalni članak

Ruski milijarder Roman Abramovič odstupio je s mjesta predsjednika zakonodavnog tijela ruskog autonomnog okruga Čukotska zbog novog zakona koji ruskim dužnosnicima brani posjedovanje stranih bankovnih računa i polica osiguranja, izvještava RT.

U izjavi za javnost ostavka se objašnjava Abramovičevom željom za poštivanjem ruskih zakona. 

Zakon o nacionalizaciji elita stupio je na snagu 19. svibnja, ruski dužnosnici su morali ukinuti strane bankovne račune i police osiguranja ili u roku od tri mjeseca napustiti dužnost. 

Parlament prihvatio ostavku

Zakon se odnosi i na supružnike te maloljetnu djecu dužnosnika. Regionalni parlament prihvatio je ostavku. 

Abramovič je najavio daljnju potporu guverneru regije Romanu Kopinu, koji će se kandidirati i na predstojećim izborima. Ruski milijarder će nastaviti voditi projekte u regiji. 

Plaćanjem poreza pomogao gospodarskom rastu Čukotska

Nakon što je postao regionalni član parlamenta 1999. godine, Abramovič je prijavio svoje naftne i rudarske firme u regiji. Porezi koje je plaćao pomogli su okrugu Čukotska u gospodarskom rastu. Kasno 2000. godine Abramovič je postao guverner autonomnog okruga, a nakon ostavke 2008. godine ponovno je izabran za zastupnika, a kasnije i za predsjednika parlamenta Čukotska.

Autonomni okrug Čukotska nalazi se na krajnjem sjeveroistoku Rusije, gospodarski je nerazvijen, ali prednjači u iskapanju ruda. Problem je prijevoz i izvoz u ostale dijelove svijeta. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ivanfilip 02.07.2013.

    Ma nekako mi se čini da bih i ja isto odlučio!!!:)

  • area 62 02.07.2013.

    Da, vjerojatno se i sam pitao: "Gdje ću se više zabavljati, u parlamentu ili sa Mourinhom?"

Komentiraj...
Vidi sve komentare