To je to što me zanima!

Odbacili su prijave protiv Tonina Picule i D. Barišića

Kaznenu prijavu Uskok je odbacio jer je Barišić postupio u skladu s postojećim Ugovorom o zajmu koji je imao rok vraćanja i sredstvo osiguranja
Vidi originalni članak

Državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ocijenilo je nelogičnom kaznenu prijavu protiv Tonina Picule (SDP) za nesavjesno poslovanje te ju odbacilo.
- Ne znam što ćemo sad? Ne znam da li Picula ima brata koji radi u policiji? Njegov brat radi na politologiji, to su slične riječi, mogao bi biti smijenjen - ironično je kazao predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Piculi je drago što je propala još jedna epizoda pokušaja kriminalizacije svega što je radio kao gradonačelnik Velike Gorice. Anonimna prijava protiv njega podnesena je zbog pokretanja prve velikogoričke gradske televizije (TVG) te su ga optužili da joj je nezakonito posudio novac. Teretili su i Stjepana Uzbašića da je na Piculin poticaj kao direktor Vodoopskrbe odobrio zajam od pola milijuna kuna televiziji TVG te tako sklopio štetan ugovor. I on je oslobođen optužbi. Picula kaže da vjeruje kako je prošlo vrijeme u kojem stranački interesi vrše pritisak na policiju, a policija na pravosuđe.
- Epilog slučaja govori da u ovoj zemlji postoje oni koji trezveno razmišljaju na temelju argumenata. Nadam se da će breme u kojem će biti zrelije prosuđivano kako se tko ponaša na javnoj sceni doći, ako ništa drugo, vrlo brzo nakon idućih parlamentarnih izbora - kazao je Picula. Protiv sadašnjeg gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića također je odbačena kaznena prijava koju je podnio Klub vijećnika SDP-a zbog zlouporabe ovlasti i položaja. Barišić je nakon preuzimanja vlasti blokirao rad televizije aktiviranjem zadužnice koju je TVG dao gradu kao sredstvo osiguranja povrata zajma. SDP-ovci su u prijavi tvrdili da je Barišić blokirao TVG da bi Televiziji Turopolje, u kojoj je bio suvlasnik i direktor, osigurao monopol. USKOK je odbacio takve optužbe i zaključio da Barišić nije imao namjeru pogodovati sebi ili interesnim skupinama.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • vinine 12.07.2010.

    naravno šta drugo i očekivat, ukradena i pronevjerena 2 godišnja proračuna kamate,gorivo,struja,plin sve ide gore na kičmu bjede ove države koja se ne usudi ni prstom maknut a gospoda i bagra grabi pljačka djeli između sebe i bez da ikome je dlaka pala s glave...

  • stari mudrac 12.07.2010.

    i, šuker, šta ćemo sad ?????????

  • marat 12.07.2010.

    Očigledan dogovor Hdz-a i Sdp-a.Pročitajte ponovo cijeli tekst

Komentiraj...
Vidi sve komentare