To je to što me zanima!

Odbijenica za pravaše: Planirali skup, restoran im otkazao salu

Čelnik ogranka A-HSP-a za Njemačku planirao je okupljane s članovima središnjice iz Hrvatske, no kad su saznali da se radi o desničarskoj stranci, iz restorana su dobili odbijenicu
Vidi originalni članak

Njemačkom ogranku stranke Autohtona - Hrvatska stranka prava (A-HSP) onemogućeno je okupljanje u restoranu jednog teniskog kluba u gradu Meschedeu pored Dortmunda, javlja lokalni dnevnik WAZ u subotu.

Sastanak na kojem je, osim predsjednika ogranka A-HSP za Njemačku Darka Tolića, trebalo sudjelovati i nekoliko članova središnjice iz Hrvatske, otkazan je nakon što je uprava teniskog kluba saznala da se radi o desnoj stranci te zakupnicima restorana, obitelji Radoš, naložila da onemogući održavanje sastanka, javlja dnevnik WAZ.

Nakon toga je obitelj Radoš, koja vodi restoran Emanuell u kojem je trebao biti održan sastanak, otkazala gostoprimstvo.

- Mi nemamo ništa s tom strankom i odmah smo otkazali unajmljenu salu - rekao je za WAZ jedan od predstavnika ugostiteljske obitelji.
 
Darko Tolić se po njemačkim medijima u posljednje vrijeme isticao kao zagovornik desno-ekstremnih stavova a pripisuju mu se kontakti i s desno-ekstremnom Nacionaldemokratskom strankom Njemačke (NPD). Policija u Dortmundu je nakon jedne dojave obavijestila Ured za zaštitu ustavnog poretka. Prema informacijama WAZ-a A-HSP je mjesto sastanka prebacila u Stuttgart.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • ban jelačić_1 19.06.2016.

    ovi njemci su sigurno komunjare

  • 19.06.2016.

    Pa neće ljudi jednozube hsp- ovce da im kvare reputacju u mjestu

  • ćeprolje 19.06.2016.

    Orjunaši na nogama , gorih od njih nema

Komentiraj...
Vidi sve komentare