To je to što me zanima!

Odbjegli Wagnerovac uhićen u Oslu zbog napada na policiju

Odvjetnik bivšeg zapovjednika Wagner grupe Andreja Medvedeva navodi kako se radilo o nesporazumu nakon konzumacije alkohola te da se Medvedev slabo snalazi na norveškom jeziku
Vidi originalni članak

Andrej Medvedev, bivši zapovjednik u Wagner grupi, takozvanoj Putinovoj privatnoj vojsci, uhićen je ove srijede u Oslu nakon tučnjave ispred bara, objavilo je norveško tužiteljstvo.

Prema optužnici, Medvedev je uhićen nakon što se navodno ponašao agresivno i sudjelovao u tučnjavi s drugom osobom, dok njegov odvjetnik Brynjulf ​​​​Risnes navodi kako se radilo o nesporazumu nakon konzumacije alkohola te da Medvedev zbog slabog poznavanja norveškog nije razumio zašto je došla policija, javlja norveški TV 2.

ISPOVIJEST ODBJEGLOG PLAĆENIKA 'Wagnerovci ubijaju one koji se odbiju boriti. Tijela su posvuda. Prigožin je sotona i kukavica...'

Javni tužitelj vjeruje da se odbjegli Wagnerovac opirao i udario nogom jednog ili više policijskih službenika, zbog čega ga terete i za napad nad službenom osobom.

Medvedev je u siječnju pobjegao u Norvešku kako bi mogao kao ključan svjedok iz samih redova Wagner grupe pomoći u podizanju optužnice za ratni zločin protiv protiv ruskog oligarha i šefa Wagnera, Jevgenija Prigožina, ujedno čovjeka bliskog Putinu.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • torcida trogir 25.02.2023.

    Samo ga prebacite nazad preko granice...

  • Kruno007 25.02.2023.

    Rus je sinonim za alkoholičara 🤪🍷.

  • Antifašistaaa 25.02.2023.

    On je svoju svrhu napravio: proturuska propaganda, sada mu slijedi vraćanje u Ukrajinu i zamjena zarobljenika te Wagnerow čekić.

Komentiraj...
Vidi sve komentare