News

Komentari 17

Odbjegli Wagnerovac uhićen u Oslu zbog napada na policiju

Odbjegli Wagnerovac uhićen u Oslu zbog napada na policiju

Odvjetnik bivšeg zapovjednika Wagner grupe Andreja Medvedeva navodi kako se radilo o nesporazumu nakon konzumacije alkohola te da se Medvedev slabo snalazi na norveškom jeziku

Andrej Medvedev, bivši zapovjednik u Wagner grupi, takozvanoj Putinovoj privatnoj vojsci, uhićen je ove srijede u Oslu nakon tučnjave ispred bara, objavilo je norveško tužiteljstvo.

Prema optužnici, Medvedev je uhićen nakon što se navodno ponašao agresivno i sudjelovao u tučnjavi s drugom osobom, dok njegov odvjetnik Brynjulf ​​​​Risnes navodi kako se radilo o nesporazumu nakon konzumacije alkohola te da Medvedev zbog slabog poznavanja norveškog nije razumio zašto je došla policija, javlja norveški TV 2.

Javni tužitelj vjeruje da se odbjegli Wagnerovac opirao i udario nogom jednog ili više policijskih službenika, zbog čega ga terete i za napad nad službenom osobom.

Medvedev je u siječnju pobjegao u Norvešku kako bi mogao kao ključan svjedok iz samih redova Wagner grupe pomoći u podizanju optužnice za ratni zločin protiv protiv ruskog oligarha i šefa Wagnera, Jevgenija Prigožina, ujedno čovjeka bliskog Putinu.

Najčitaniji članci