To je to što me zanima!

Odbor za Ustav odlučio: Nema više Povjerenstva za Agrokor

SDP-ov Arsen Bauk predložio je da se donese zaključak da istražno povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom po točki "kvaliteta financijskih izvješća", dok bi se po ostalih 10 pitanja i dalje radilo
Vidi originalni članak

Nakon prošlotjedne višesatne rasprave, Odbor za Ustav u utorak je u Saboru većinom glasova vladajuće većine zaključio da je Istražno povjerenstvo za Agrokor prestalo s radom 20. studenoga, odnosno s pravomoćnošću istrage.

Zaključak oporbe prema kojemu saborsko Istražno povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom po točki o financijskim izvješćima, za koju je u prošli ponedjeljak potvrđena pravomoćnost istrage, dok bi se po ostalih deset pitanja i dalje radilo, nije dobio potrebne glasove. Za takav zaključak su glasali SDP-ovci i Mostov Robert Podolnjak.

- Povjerenstvo je prestalo s radom 20. studenog, nije nestalo, samo je prestalo s radom zbog provođenja istrage - zaključio je predsjednik Odbora Željko Reiner (HDZ)

SDP-ov Arsen Bauk na to je tražio da se takav zaključak objavi u Narodnim novinama jer ima snagu da zaustavi rad Istražnog povjerenstva, no vladajući to nisu prihvatili.  

- To ne može biti razlog, da ste dali drugo objašnjenje, ja bih sugerirao da se to prihvati, ali ovako to ne može - rekao je Reiner.

Nakon sjednice predsjednik Istražnog povjerenstva za Agrokor, sada već bivši predsjednik, SDP-ov Orsat Miljenić poručio je novinarima da smatra da se radi o pogrešnom tumačenju Zakona o istražnim povjerenstvima.

- Sve što znamo o tom rješenju i toj istrazi je da je vrlo usko ograničena i da se bavi jednim malim segmentom. No vladajuća većina je odlučila tako tumačiti Zakon i danas su donijeli odgovarajuću odluku. Ono što ću u tom lošem postupanju ipak pozdraviti to je što su priznali svoju pogrešku. Prošli tjedan su tvrdili da ne treba nikakva odluka, da povjerenstvo prestaje ex lege i da mogu raditi sve što hoće, ipak su napravili korak natrag i formalizirali taj pogrešan stav - poručio je. 

Na pitanje koji je daljni korak SDP-a po tom pitanju, Miljenić je poručio kako je "vladajuća većina danas vrlo jasno rekla da ne želi da se išta što se događa u Agrokoru odvija pred javnosti i da javnost išta od toga sazna."

- Mi možemo inzistirati i otvarati određena pitanja i naravno da ćemo to raditi, ali u formi Istražnog povjerenstva to više ne možemo - poručio je.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • svakomloncupoklopac 28.11.2017.

    a dugo i bilo to povjerenstvo, ...

  • naranča 28.11.2017.

    I nakon ovoga ce 30 % mentally challenged ljudi glasati za HDZ

  • 5000_LoL 28.11.2017.

    Najbolje da je opstal taj odbor, da lopovi ispitivaju svoje vlastite lopove i da lopovi vode brigu o lopovima. To povjerenstvo nije imalo nikakvog smisla niti logike. Šta će možda svoje lopove riješavati??!

Komentiraj...
Vidi sve komentare