To je to što me zanima!

Odluka Stožera o nedjelji se uklapa u plan za rane izbore

Navode i pet glavnih premijerovih motiva za izbore početkom srpnja. Na prvom je mjestu uspjeh u borbi protiv pandemije koji diže rejting Vlade, a slijedi izlazak iz aktualne koalicije s Bandićem i HNS-om
Vidi originalni članak

Odluka Nacionalnog stožera da se u sklopu mjera, trgovinama zabrani rad nedjeljom i blagdanima izazvala je niz reakcija u javnosti, piše u nedjelju Jutarnji list.

Pogotovo što je ta odluka donesena u trenutku kad se sve više spominje da bi se parlamentarni izbori mogli održati već početkom srpnja, s obzirom na to da taj termin, u ovoj situaciji, najviše i odgovora HDZ-u, navodi dnevnik.

JANDROKOVIĆ: 'Izbori će se sasvim sigurno održati do ustavnog roka...'

Naime, prema zadnjim istraživanjima, HDZ-u zbog dosadašnjeg uspješnog upravljanja krizom, raste rejting, a početkom srpnja još uvijek nećemo znati pravi opseg posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, a koje bi na jesen znatno mogle naštetiti toj stranci, te im umanjiti šanse na izborima.

Doda li se tome da je Stožer donio i odluku da se vjerska okupljanja omoguće već od 2. svibnja, dakle, prije otvaranja škola i drugih javnih mjesta nije teško zaključiti da su u HDZ-u već uveliko započeli s predizbornim aktivnostima.

Ove dvije odluke očito su ustupak Crkvi i desnom biračkom tijelu koje HDZ-u ozbiljno ugrožava Domovinski pokret Miroslava Škore, piše Jutarnji list.

RAZMATRAJU OPCIJE Parlamentarni izbori: Uvjet je dobra epidemiološka situacija

Navode i pet glavnih premijerovih motiva za izbore početkom srpnja. Na prvom je mjestu uspjeh u borbi protiv pandemije koji diže rejting Vlade, a slijedi izlazak iz aktualne koalicije sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i HNS-om. Treći je što će bez turističke sezone, ekonomija biti bolja u srpnju nego u rujnu, četvrti prilika za konačnu eliminaciju oporbe u stranci i na kraju oduzimanje prilika da se na desnici stvori jača opcija, donosi Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • centarfor 28.04.2020.

    Hrvati, pogotovo lijevi i krajnje desni, su čudna populacija. Već dvije godine se na sve načine bore da sruše ovu vlast pa i s neizglasavanjem povjerenja od ministara do Vlade a sada kada je neko piskaralo natuknulo da bi izbori mogli biti 5. srpnja svi su se digli na zadnje dvije noge. Sada im to ne odgovara. Kako je to moguće da ih odjednom sada obožavaju i svim silama bi ih zadržali do kraja mandata. Vjerojatno je dobar dio njih, sada kada se približava to vrijeme shvatilo da će ostati bez saborske stolice (Reformisti, Glas, ŽZ, nezavisni u klubu 368, HNS, Pa Hasanbegović i drugi).

  • 26.04.2020.

    Bez obzira na koronu, kako funkcionira ova vlada izbori su morali biti još prošle godine. A što se tiče zabrane rada nedjeljom, svaki građanin treba imati mogućnost sam odlučiti dali će ići u dućan, crkvu ili u šetnju. Ili je sve ovo samo dodvoravanje određenim biračima jer ipak je najvažnije od svega i svih ostati na vlasti.

  • 26.04.2020.

    Ovo je najbolja vlada koju su građani hrvatske izabrali mislim da će i sljedeća biti dobra ako ne i još bolja. Drago mi je što neću više ucestvovat na ovim i sljedećim nakaradnim izborima gdje već sad znam pobjednika a kasnije i gubitnika. Sve vam to pričam jer mi iskreno puca k.. Za sve vas u hr jer bolje niste ni zaslužili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare