Obavijesti

News

Komentari 15

Odluka Stožera o nedjelji se uklapa u plan za rane izbore

Odluka Stožera o nedjelji se uklapa u plan za rane izbore
1

Navode i pet glavnih premijerovih motiva za izbore početkom srpnja. Na prvom je mjestu uspjeh u borbi protiv pandemije koji diže rejting Vlade, a slijedi izlazak iz aktualne koalicije s Bandićem i HNS-om

VIDEO

Odluka Nacionalnog stožera da se u sklopu mjera, trgovinama zabrani rad nedjeljom i blagdanima izazvala je niz reakcija u javnosti, piše u nedjelju Jutarnji list.

Pogotovo što je ta odluka donesena u trenutku kad se sve više spominje da bi se parlamentarni izbori mogli održati već početkom srpnja, s obzirom na to da taj termin, u ovoj situaciji, najviše i odgovora HDZ-u, navodi dnevnik.

'Izbori će se sasvim sigurno održati do ustavnog roka...'
'Izbori će se sasvim sigurno održati do ustavnog roka...'

Naime, prema zadnjim istraživanjima, HDZ-u zbog dosadašnjeg uspješnog upravljanja krizom, raste rejting, a početkom srpnja još uvijek nećemo znati pravi opseg posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, a koje bi na jesen znatno mogle naštetiti toj stranci, te im umanjiti šanse na izborima.

Doda li se tome da je Stožer donio i odluku da se vjerska okupljanja omoguće već od 2. svibnja, dakle, prije otvaranja škola i drugih javnih mjesta nije teško zaključiti da su u HDZ-u već uveliko započeli s predizbornim aktivnostima.

Ove dvije odluke očito su ustupak Crkvi i desnom biračkom tijelu koje HDZ-u ozbiljno ugrožava Domovinski pokret Miroslava Škore, piše Jutarnji list.

Parlamentarni izbori: Uvjet je dobra epidemiološka situacija
Parlamentarni izbori: Uvjet je dobra epidemiološka situacija

Navode i pet glavnih premijerovih motiva za izbore početkom srpnja. Na prvom je mjestu uspjeh u borbi protiv pandemije koji diže rejting Vlade, a slijedi izlazak iz aktualne koalicije sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i HNS-om. Treći je što će bez turističke sezone, ekonomija biti bolja u srpnju nego u rujnu, četvrti prilika za konačnu eliminaciju oporbe u stranci i na kraju oduzimanje prilika da se na desnici stvori jača opcija, donosi Jutarnji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe