To je to što me zanima!

Odmah ih zagrlila: 'Odahnula sam kad sam čula plač trojki'

Ana Marija Kumburović (35) u utorak je u riječkoj bolnici carskim rezom na svijet donijela trojke. To su prve trojke na riječkom ginekološkom odjelu od 2012. godine
Vidi originalni članak

Pri prvom posjetu liječniku rečeno mi je da nosim blizance i suprug i ja bili smo presretni. No sreća se utrostručila kada nam je u 8. tjednu trudnoće liječnik rekao da će biti trojke - s osmjehom na licu kaže Ana Marija Kumburović (35), koja je u utorak u riječkoj bolnici carskim rezom na svijet donijela trojke.

Slavlje je bilo tim veće jer su na riječkom ginekološkom odjelu od 2012. prvi put ponovo rođene trojke.

Najstariji Marko, težak 2.220grama i dugačak 45 centimetara, rođen je u 8.53. Minutu kasnije uslijedila je sestrica Petra, teška 1.980grama  i dugačka 44cm dok je najmlađa i najmanja Dora, pri porodu još jednu minuticu kasnije, težila 1.800grama s dužinom od 43cm.

Zdrave i mirne bebe rođene su u 35. tjednu trudnoće, standardnom pri rađanju trojki. U bolnici gdje je posjećuje sestra, rodbina i bake, od koje je jedna također blizanka, mama Ana Marija provesti oko tjedan dana.

- Porod je prošao dobro i zahvaljujući epiduralnoj injekciji cijelo sam vrijeme bila pri svijesti i mogla čuti plač te odmah zagrliti svoje slatke mališane, no moram ostati nekoliko dana budući da sam rodila carskim rezom - kaže mama Kumburović, naglašavajući koliko je zadovoljna osobljem, pogotovo prof. Olegom Petrovićem, koji joj je vodio trudnoću.

Suprug je pomorac: Porod je dočekao u Kini

Jedino tko joj je jako nedostajao je suprug Goran, koji je pomorac i porod je dočekao u Kini.

- Odmah smo mu javili i bio je jako uzbuđen, ali i tužan jer nije mogao biti tu. Jedva čekam da se za mjesec dana vrati. Sretna sam što će mi do tad, a i posije pomagati obadvije bake, koje jedva čekaju da dođemo kući - kaže novopečena mama.

Trojke u Rijeci dolaze jednom na 2228 poroda

Inače, od sveukupno 24.503 djece rođene u riječkom rodilištu u zadnjih osam godina, jedanaest ih je trojki, što znači da se u prosjeku javljaju jednom na 2228 poroda. Najviše ih je rođeno 2007. kada je u riječkoj bolnici svijet ugledalo čak petero trojki.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Lalala5 29.10.2015.

    grbavo drvo,hebet takav konentar,dite ne rađaš da bi bilo HRVATA,već zato što TI to želiš! Cijeloj obitelji Kumburović želim sve ono šta sami sebi žele,te da šta prije njihovoj radosti se pridruži i tata!

  • lilyan 29.10.2015.

    baka sam blizanaca i poručujem bakama da mogu bit zlata vrijedne u ovom slučaju i roditeljima od ogromne koristi. Čestitam cijeloj obitelji-to je ogromna sreća i sve se može uz dobru organizaciju i podršku obitelji.

  • svejedobro 29.10.2015.

    Iskrene čestitke cijeloj obitelji! Malenima želim puno zdravlja, a odraslima puno strpljenja :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare