To je to što me zanima!

Odobrila švicarska vlada: Vojni zrakoplovi će vježbati slijetanje i polijetanje na autocestu

Švicarske zračne snage pripremaju se za najgori mogući scenarij i vježbat će polijetanje i slijetanje na autocestu s borbenim zrakoplovima F/A-18 u lipnju, nakon što je vlada odobrila planove u veljači
Vidi originalni članak

Dionica autoceste A1 između Avenchesa i Payernea u okrugu Vaud jugozapadno od glavnog grada Berna bit će zatvorena na najviše 36 sati od 4. do 6. lipnja.

Promet će biti preusmjeren, a zračne snage žele testirati mogu li zrakoplovi polijetati i slijetati na drugim lokacijama u slučaju da zračna luka nije dostupna.

ZBOG UKRAJINE Švicarska podebljava vojni proračun unatoč neutralnosti

"Sigurnosna situacija u Europi nastavila se pogoršavati posljednjih godina, posebice s ruskim ratom protiv Ukrajine", priopćila je vlada.

Posljednji put ovakvi testovi na autocesti su bili 1970-ih i 1980-ih godina.  

Idi na 24sata

Komentari 1

  • liliZG2.0 19.02.2024.

    svi se pripremaju osim hrvatske, hrvatska čeka nato,... valjda orbana, preko kojeg će rusi proći do jadranskog mora da se spoje sa braćom po vjeri...kao i raketa koja nam doletila preko naših susjeda bez da su rekli riječ, osim ako nisu obavijestili našeg vrhovnog zapovjednika ali nije imao vremena pročitati obavijest jer je morao mazati treću tanko odrezanu šnitu sa majonezom i salamom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare