To je to što me zanima!

Održan prvi Pony Tour oko Jaruna, humanitarna biciklijada za udrugu Palčić i njihove bebe

Četrdesetak biciklista odvozilo je dva kruga oko jarunskog jezera na prvoj Pony Tour humanitarnoj biciklijadi za "Palčiće", nedonoščad koje se u Hrvatskoj godišnje rodi oko 2.500. Najmlađa 'vozačica' bila je Rita
Vidi originalni članak

Na zagrebačkom Jarunu danas je održan prvi Pony Tour oko jezera, humanitarna biciklijada za udrugu Palčić. U organizaciji tvrtke Saturo, četrdesetak prijavljenih odvozilo je dva kruga oko jezera - neki na "ponicama", starim ili novim, drugi na ostalim biciklima, vrsta bicikla nije bila uvjet za ovu humanitarnu vožnju. Organizirana je i humanitarna prodaja majica te aukcijska prodaja jednog Pony bicikla te će sav prihod biti doniran udruzi Palčić.

U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko dvije i pol tisuće, "palčića", osobito osjetljivih neposredno nakon rođenja, i u svom ranom razvoju. "Palčić" je nakon rođenja bila i Rita Ćurić, danas djevojčica od godinu i pol dana, koja je na Pony biciklijadu došla s mamom Anom, tatom Antom i bratom Ivanom, šestogodišnjakom.

- Rita je rođena u 34. tjednu trudnoće s nešto malo više od dva kilograma, članovi smo "Palčića" i ovoj smo se akciji rado odazvali, cijela obitelj, rekao nam je tata Ivan, dok je malena Rita uživala u sjedalici njegovog bicikla. Jedna od organizatorica biciklijade, Ivančica Tudić, kaže da je Rita bila najmlađa sudionica biciklijade, koja je okupila i staro i mlado.

OBITELJSKO DRUŽENJE FOTO Labud express: Na Jarunu se uvalio majci na leđa i uživa

U vožnju oko jarunskog jezera stiglo je i nekoliko Slovenaca, tako da je, službeno, mala Pony biciklijada bila zapravo - međunarodna.

- Imali smo i tombolu, prodavali majice, svašta smo organizirali, i sav će prihod ići za pomoć Palčićima, rekla je Tudić. "Pony" biciklima, baš kao nekad, opet raste popularnost.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare