To je to što me zanima!

Odšteta: Slavonija dobila 8,9 milijuna eura, Gorski kotar 8,6

Europski fond za solidarnost dodijelio je Gorskom kotaru odštetu zbog smrzavanja, a Slavoniji za poplave. Novac je to za sanaciju javne infrastrukture, a ne kuća
Vidi originalni članak

Ministar Ivan Vrdoljak u Osijeku je objasnio i kako će biti podijeljen pristigli novac iz Europskog fonda za solidarnost. Za odštetu zbog zamrzavanja u Gorskom kotaru izdvojit će se 8,6 milijuna, a za poplave u Slavoniji 8,9 milijuna eura. Novac je to za sanaciju javne infrastrukture, a ne obiteljskih kuća.

- Nije bilo lako ispuniti sve te uvjete. To su tisuće stranica na kojima se trebalo dokazati na što se sve trošilo. Povjerenstvo je napravilo podjelu tako da su dio dobila javna poduzeća koja su utrošila najviše novca u sanaciju, dio su dobile županije, a dio humanitarne organizacije - rekao je Vrdoljak. Pratila se, dodao je, proporcionalnost.   

- Oni koji su imali najviše troškova, najviše su i dobili, no to je manji dio troškova koje smo ukupno imali za sanaciju šteta. Ovo je samo povrat sredstava koja smo uložili - naveo je.

Obnovu kuća stradalih u poplavama, dodao je, vodi Ministarstvo graditeljstva, a financira Vlada RH.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • BarbaraMikulic 11.04.2015.

    da,nije za kuce,sta ce ljudima kuca,ali malo za ovog ministra,pa onog,pa nekogg treceg cmara,boze pa nece bit dovoljno ni za javna sranja

  • kokaza5 10.04.2015.

    Ajde lijepo, svaka pomoć je dobrodošla.

  • slavonka1212 10.04.2015.

    tko je dobio?? nasi ministri ili jadni ljudi.. bas me zanima dice novac otic u ciji dzep

Komentiraj...
Vidi sve komentare