To je to što me zanima!

'Odustajemo od raspisivanja natječaja, treba biti odgovoran'

Trebamo biti odgovorni u ovim trenucima i sukladno tome nakon niza sastanaka smo donijeli određene odluke s ciljem obuzdavanja rashodovne strane gradskog proračuna, rekao je Ante Pranić
Vidi originalni članak

U splitsko-dalmatinskoj županiji izuzev grada Splita širenje korona virusa itekako je zauzdano. Jedan dio stanovnika uglavnom zbog toga jer su boravili u inozemstvu nalazi se u samoizolaciji. I u Imotskoj krajini, kako je izvijestio Stožer civilne zaštite Grada Imotskog trenutno je 47 osoba u kućnoj samoizolaciji. Oni su u redovnom kontaktu s epidemiologom i nitko od njih nije upućen na infektologiju. Sve imotske škole su od ponedjeljka bez učenika koji nastavu prate na daljinu. Da je stanovništvo Imotske krajine odgovorno shvatilo novonastalu situaciju i da se drže uputa pokazatelj su gotovo prazne ulice u samom gradu, ali i u selima Imotske krajine.

APSURD U MJERAMA POMOĆI 'Država me zatvorila i traži da joj i dalje plaćam zakup lokala'

Gradske službe su ograničile fizičku komunikaciju s građanima. Stožer civilne zaštite Grada Imotskog preporučuje ograničavanje rada trgovina do 18 sati kao i ugostiteljskih objekata. U svim imotskim ljekarnama nema više analgetika, a u trgovinama ljudi masovno kupuju velike količine brašna, ulja i ostalih potrepština kako ne bi trebali duže izlaziti iz svojih domova. I susjedni Grad Vrgorac je poduzeo mjere zaštite stanovništva, ali i mjere koje se odnose na gospodarske aktivnosti.

- Trebamo biti odgovorni u ovim trenucima i sukladno tome nakon niza sastanaka smo donijeli određene odluke s ciljem obuzdavanja rashodovne strane gradskog proračuna i stvaranja financijskih rezervi za određene pomoći gospodarskim subjektima koji će se prvi naći na udaru - rekao nam je gradonačelnik grada Vrgorca Ante Pranić.

Grad Vrgorac smanjuje izdatke za sve kulturne, turističke i sportske manifestacije planirane za ovu godinu, trenutno povlače sve raspisane javne natječaje za udruge, smanjuju izdatke planirane za Zajednicu sportskih udruga, te zabranjuju zapošljavanja u javnim ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu grada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Naložit ću izmjene Pravilnika o radu i definiranja plaćenog dopusta na veći vremenski period za pojedine ustanove zbog novonastale situacije uzrokovane pandemijom, te odustajemo na neko vrijeme od raspisivanja javnih natječaja za određene veće komunalne investicije - rekao nam je Pranić.

Grad Vrgorac ide u izradu rebalansa i definiranja progresivnih mjera pomoći u suradnji s udruženjem obrtnika Grada Vrgorca, a u slučaju većih financijskih poremećaja spremni su na smanjenje rashoda za sve zaposlenike koji su u javnom sustavu grada. Kao grad imaju osigurano dopušteno prekoračenje od 2 milijuna kuna za ubrzanu isplatu povrata poreza građanima u slučaju da se isplate omoguće prije ljetnog perioda. Nisu zaboravili ni svoje umirovljenike i ranjivije skupine stanovništva slabije platežne moći kojima su osigurali u suradnji s Crvenim križem Vrgorca dovoljno analgetika i maski.

LANAC HUMANOSTI Hajdukovi igrači i zaposlenici skupljaju pomoć za KBC Split

Kako su imotski i vrgorački kraj uz samu granicu sa susjednom BiH i tu su poduzete pooštrene mjere kontrole međudržavne granice. Ganica s BiH je otvorena i svakodnevno je prelazi stanovništvo poglavito u pograničnim mjestima, ali je primjetno da je znatno manje osoba koje prelaze granicu jer je preporuka stanovništvu da se granica ne prelaze, ako nije nužno potrebno.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare