To je to što me zanima!

Odvedite svoje dijete kući, jer nema više stetoskopa

IDE U DRUGU BOLNICU: Majka bebe došla je na pregled jer joj sin mora na operaciju. Nisu ga mogli pregledati jer liječnica nije imala stetoskop
Vidi originalni članak

Roditelji 13-mjesečnog L. M. potpuno su se šokirali u utorak prijepodne. Anesteziologinja splitske bolnice nije mogla pregledati njihova sina jer nije imala stetoskop.
- Čekali smo mjesec i pol dana na pregled, a na kraju nema stetoskopa - ogorčena je majka D. M. Zbog toga, a i loših uspomena na porod u KBC-u, majka će pokušati sinovu operaciju kile dogovoriti u šibenskoj bolnici.
Doktorici Maji Foretić ništa ne zamjera.
- Ponijela se krajnje profesionalno i vidjelo se da je i njoj dosta svega - kaže majka.
Liječnica Foretić je došla na posao, u bolnicu,  a stetoskopa nije bilo. Objasnila je kako se to često zna dogoditi nakon slobodnih vikenda, godišnjeg odmora i bolovanja.
- Šizila sam, bila skroz bijesna cijeli dan. Zamalo sam se sudarila u automobilu na putu kući - prepričava liječnica Foretić.
Ljuta je jer, kaže, bolnica nabavlja skupe strojeve, a nedostaju najosnovnija sredstva za rad. Smjenu je odradila s posuđenim stetoskopom iz susjedne ordinacije. Zajedničkim stetoskopom tog su jutra liječnici splitskoga KBC-a pregledali četrdesetak pacijenata. Ravnatelj KBC-a nije imao komentara.



STETOSKOP STOJI OKO 700 KUNA

Prema informacijama koje smo dobili, stetoskop stoji oko 700 kuna, a svi liječnici su ga navodno dužni nabaviti još dok su na studiju medicine. Stetoskop je jedno od najosnovnijih sredstava za rad liječnika.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • svi_smo_doma 13.11.2009.

    Brisao ne brisao admine, novinar ti je polupismen...

  • svi_smo_doma 13.11.2009.

    Ali najjači je novinar: "...sudarila se u automobilu..." - s kim/čim - retrovizorom možda? Još smo saznali da doktori uz osnovna sredstva koriste i najosnovnija - mašala!

  • bina10 13.11.2009.

    to se dotične lječnica obračunava s bolnicom preko pacijenta. nemoguče da nije pregledala djete.ona daje posljednji potpis prije op i zaista je nemoguče da nema stetoskopa . sigurno je zaboravila svoj , pa se sad vadi da joj bolnica nije kupila što bi u svakom slučaju i trebala ali isto tako znm da si liječnici kupuju svoj vlastiti što je i normalno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare