To je to što me zanima!

Odvjetnička komora odbacila je prijavu protiv Borisa Šavorića

U postupku koji se vodio, Odvjetnička komora odbacila je prijavu, iako je ruska VTB banka u svom stavu zastupala mišljenje da je odvjetnik Šavorić prekršio odvjetničke odredbe
Vidi originalni članak

Hrvatska odvjetnička komora, nakon višemjesečnog postupka odbacila je prijavu protiv odvjetnika Borisa Šavorića, jednog od članova neformalne radne skupine poznate pod imenom Borg koja je pisala Lex Agrokor, neslužbeno doznaje N1.

U postupku koji se vodio, Odvjetnička komora odbacila je prijavu, iako je ruska VTB banka u svom stavu zastupala mišljenje da je odvjetnik Šavorić prekršio odvjetničke odredbe. 

Naime, odvjetnik Šavorić istodobno je bio pravni zastupnik VTB banke, i član radne skupine koju je oformila Vlada Republike Hrvatske. Odvjetnička komora zatražila je mišljenje o ovom slučaju od Vlade RH, USKOK-a i VTB banke. Vlada RH zastupala je stav da je BORG bio formalna radna skupina Vlade. USKOK je u svojem mišljenju naveo da o slučaju Lex Agrokor i skupine Borg nije pokrenut nikakav postupak državnog tužiteljstva. VTB banka je u svojem stavu zastupala stav da je odvjetnik Šavorić kriv jer je istodobno zastupao i VTB banku i bio član radne skupine.

Odvjetnička komora je zatražila od VTB banke i dostavu punomoći o zastupanju, ali prije nego što je VTB dostavio tražene dokumente, postupak je obustavljen i prijava odbačena uz obrazloženje da VTB nije na vrijeme dostavio zatražene dokumente.

Iz HOK-a još uvijek nema odgovora na pitanje o ovom slučaju koji je N1 televizija postavila još 26. prosinca 2018. godine.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • 02.01.2019.

    Cornix cornici oculos non effodiet.

  • pčela 02.01.2019.

    Naravno,to su naše moralne vertikale.

  • 02.01.2019.

    Nevinasce.... bas tako i izgleda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare