To je to što me zanima!

'Odzvonilo' je i njima: Više se neće smjeti pušiti ni e-cigarete

Zabranjuje se stavljanje na tržište duhanskih proizvoda u koji su dodane arome, propisuju se najviše dopuštene razine emisije nikotina, ugljikovog monoksida i drugih stvari...
Vidi originalni članak

Vlada je na sjednici u četvrtak usvojila i prijedlog Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda koji je Hrvatska trebala usvojiti još u svibnju prošle godine. 

I sam premijer Plenković naglasio je kako je bilo i vrijeme da se Zakon uputi u proceduru. 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić obrazložio je ključne zakonske izmjene. Izmjenama Zakona o ograničavanju duhanskih i srodnih proizvoda zabranjuje se stavljanje na tržište duhanskih proizvoda u koji su dodane arome, propisuju se najviše dopuštene razine emisije nikotina, ugljikovog monoksida i drugih stvari, uređuje se da svako pakiranje obavezno mora sadržavati zdravstvena upozorenja, fotografije s tekstualnim porukama te navede sastojke, a zabranjuje se pušenje i e- cigareta u prostorima u kojima nije dozvoljeno pušenje. 

Vlada je usvojila i prijedlog Zakona o osiguranju radničkih tražbina, Zakona o izvlaštenju i određivanju naknade, izmjene Zakona o udrugama i Zakona o osobnom imenu. 
 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • UFC200 18.11.2018.

    Rafo E-cig nisu stegne po zdravlje i vrlo me zivcira sto komentiras bez ikakvog znanja.E-cig tj.sokovi za e-cig inace sadrzavaju nikotin a mozes kupiti sok bez nikotina.Nikotin(supstanca koja uzrokuje ovisnost ALI NIJE STETNA ZA ZDRAVLJE)Dakle nikotin ne steti a mozes pusiti i bez njega i kako su onda e cig opasne?

  • komilica 04.03.2017.

    nema zarade kao na duhanskim prizvodima.sve jasno.

  • BU 03.03.2017.

    Uskoro možemo očekivati zabranu pristupa nepušačima u zone u kojima je dozoljeno pušenje, kao i kazne za kršenje tih pravila. Pitanje je samo, kako otkriti tko je nepušač. To što netko nema kod sebe cigarete ne znači da je nepušač, jer ni dosta pušača nema cigareta kod sebe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare