To je to što me zanima!

Oglasila se ravnateljica škole u kojoj su se sukobili profesor i učenik: Poštovali smo protokole

Na snimci se vidi kako učenik s mobitelom u rukama dolazi do profesora na neprimjereno malu udaljenost, maše mu kažiprstom ispred glave, a profesor ga pokušava odmaknuti od sebe
Vidi originalni članak

Mučna priča iz Strojarsko tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu i dalje se ne stišava. Prvi smo objavili tu priču i snimku na kojoj se vidi fizički sukob učenika i profesora koji je uhićen i osumnjičen za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju, kazneno djelo tjelesne ozljede i dva kaznena djela povrede djetetovih prava.

Na snimci se vidi kako učenik s mobitelom u rukama dolazi do profesora na neprimjereno malu udaljenost, maše mu kažiprstom ispred glave, a profesor ga pokušava odmaknuti od sebe. Hrvaju se pred pločom, učitelj potom uzima nešto s police i nekoliko puta udara učenika po glavi. Nema nikakvog opravdanja za udaranje učenika, ali snimka počinje odjedanput, bez ikakvog uvoda, a prema izjavama učenika te škole, neki učenici su dulje vremena provocirali profesora koji je navodno imao obiteljsku tragediju, a učenik je to iskoristio kako bi ga isprovocirao.

GROZNE SCENE IZ UČIONICE 'Ne znam što više zabrinjava, reakcija tog nastavnika ili bešćutnost te djece sa snimke'

Upit smo poslali i školi, a odgovor ravnateljice prenosimo u cijelosti.

"Škola je, kako navedenom nastavniku, tako i svim drugim djelatnicima, učenicama i učenicima stalno na raspolaganju kao potpora i podrška. Ističemo, međutim, kako detalje privatnog života djelatnika ne možemo javno iznositi ili komentirati. Održano je nekoliko razgovora sa spomenutim nastavnikom te je u svakoj prilici iskazao želju, volju, spremnost i motivaciju za rad. U svakoj situaciji nasilja i neprimjerenog ponašanja o kojoj zaprimimo obavijest ili saznanja, bilo da je riječ o učenicima ili djelatnicima škole, nastojimo postupati sukladno propisima i protokolima.

U ovom je slučaju škola postupila sukladno protokolima, o događaju bez odgode obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u tijeku. Detalje slučaja i postupanja nadležnih tijela, međutim, ne možemo iznositi. Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, neovisno o okolnostima. Slijedom navedenog, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutog nastavnika, a, po utvrđivanju svih činjenica i okolnosti, sukladno Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera, razmotrit ćemo izricanje odgojnih mjera učenicima."

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Splitski cvit 22.12.2023.

    @krnjelin47 tko će smjeniti ravnateljicu? Ministar koji je gori od nje. 

  • Čobo 22.12.2023.

    Ovim se salje jasna poruka ucenicima - maltretirajte profesore, ne mogu vam nista

  • vilim1234 22.12.2023.

    Poruka drugim profesorima,budite sretni da vas samo mlate i samo procitaju 

Komentiraj...
Vidi sve komentare