To je to što me zanima!

Oglasili se iz Agrokora: Naša pozicija i opstojnost nije upitna

Ukupan Agrokorov prihod čini 15% hrvatskog BDP-a i jedan je od pokretača gospodarskog razvoja, prvenstveno u prehrambenoj i poljoprivrednoj proizvodnji, kažu iz kompanije
Vidi originalni članak

Iz Agrokora su se danas oglasili priopćenjem u kojemu demantiraju, kako kažu, nepotpune i netočne informacije koje ovih dana dolaze do javnosti, a 'koje mogu stvoriti iskrivljenu sliku o kompaniji i poziciji u kojoj se ona nalazi'.

- Poštujući veliki javni interes, želimo ponoviti da je Agrokor najveća hrvatska i regionalna kompanija, koja ima snažne brendove, jaku tržišnu poziciju i kvalitetne zaposlenike. Ukupan Agrokorov prihod čini 15% hrvatskog BDP-a i jedan je od pokretača gospodarskog razvoja, prvenstveno u prehrambenoj i poljoprivrednoj proizvodnji. Pozicija i opstojnost Agrokora i njegovih kompanija nije upitna. Menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sustava i novom poslovnom modelu kojim će zaštititi interese svih svojih dionika, vodeći prvenstveno računa o zaposlenicima i njihovim radnim mjestima te dobavljačima i partnerima, prema kojima će Agrokor ispunjavati sve preuzete obveze. Odabrani model uskoro će biti prezentiran svim ključnim partnerima i zaposlenima. Agrokoru će biti prihvatljiv samo onaj model koji ne bi išao nauštrb naših zaposlenika i naših dobavljača i koji će u potpunosti štititi njihove interese, a u suglasju je s našim investitorima -navodi se u priopćenju.

Iz Agrokora dodaju da u tom procesu imaju snažnu podršku svojih ključnih dionika.

 - Repozicioniranje kompanije omogućit će daljnji razvoj kako naših kompanija, tako i naših poslovnih partnera/dobavljača - navodi Agrokor.

Sutra u 11 sati u zgradi Kraša sastat će se predsjednici uprava šest prehrambenih kompanija - Vindije, Dukata, Francka, Atlantic grupe, Podravke i Kraša, kako bi raspravili pitanje Agrokora.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Puta Madre 20.03.2017.

    Ako je privatno spašavanje postalo nacionalno hoćemo referendum o spašavanju Todorića i Agrokora pa da vidimo glas naroda.

  • Puta Madre 20.03.2017.

    Ovo nisu istine da jedna vlada raspravlja o dugovima privatne firme,vlada treba zaštititi svakog građanina ove zemlje koji plaćaju poreze a ne spašavati privatnika koji ne nanio štetu a o kaznenoj odgovornosti da ne pričam.Ako se opet dopusti krađa naroda a todoriću ne padne dlaka s glave onda se stvarno svaki pojedinac mora zapitati do kada još će te nad trat.

  • MarkoIvankovic 20.03.2017.

    Agrokor je trgovavki lanac koji uvozi minimum 80 % robe iz inostranstva,kakvi domaci suradnici,to su prazne price,pesticidi,pesticidi,slijevaju se iz cijelog svijeta,smece ko smece,domace su samo price,a narod ko narod,nek je kokos 15 kuna pa neka je i iz Zambije,jesti se mora,prasici prasici 20 kuna kilogram neka ide na razanj,pa prilikom uvoza proslo je preko Slavonije,vidis da je domace.

Komentiraj...
Vidi sve komentare