To je to što me zanima!

Oglasilo se PPD: Odbijamo biti sredstvo političkih obračuna

Nećemo biti pasivni promatrač dok se plasiranjem neistina PPD-u i njegovim zaposlenicima nanosi nenadoknadiva osobna i poslovna šteta, priopćili su iz Prvog plinarskog društva
Vidi originalni članak

U vezi afere u kojoj je otkriveno da je HDZ od Prvog plinarskog društva u vlasništvu Pavla Vujnovca posudio 4,2 milijuna kuna i još ih nije vratio, tvrtka PPD poslala je priopćenje koje prenosimo u cijelosti. 

"Radi zaštite dostojanstva zaposlenika Prvog plinarskog društva i povezanih društava te zaštite dostojanstva naših obitelji, odlučili smo izdati priopćenje o svemu što se zbivalo proteklih dana.

Povodom brojnih medijskih upita očitujemo se kako slijedi:

G. Pavao Vujnovac nije tražio novac putem medija. U intervjuu objavljenom u tjedniku Nacional g Vujnovac je dao odgovore na postavljena pitanja o pozajmici – istinito i javno. To je jasno svakome tko je pročitao cijeli intervju g. Vujnovca u tjedniku Nacional, a ne samo njegov naslov.

Također, svaki građanin Republike Hrvatske pa tako i svaki novinar informacije o vlasničkoj strukturi PPD-a i povezanih društava može provjeriti uvidom u registar Trgovačkog suda. Koliko nam je poznato, nijedan novinar to još nije učinio.

Pozivamo sve novinare koji su poslužili plasiranju teza o sumnjivoj vlasničkoj strukturi ili porijeklu novca PPD-a da, poštujući pravila vlastite struke prije objave takvih informacija, izvrše uvid u javno dostupne dokumente i provjere istinitost onoga o čemu izvještavaju i pišu.

Vlasnička struktura PPD-a i povezanih društava potpuno je jasna i javna. U PPD-u nema prikrivenih vlasnika. U PPD-u nema nikakvog stranog ni sumnjivog kapitala. Plasiranje ovakvih neistina više nećemo promatrati bez pravnih posljedica.

PPD posluje zakonito i transparentno, u skladu sa svim pozitivnim pravnim propisima Republike Hrvatske i Europske unije i nije dužan niti jednu lipu poreza. PPD i povezana društva u ovom trenutku zapošljavaju 124 uglavnom visokoobrazovana profesionalca i nastavit će zapošljavati najbolje stručnjake u područjima kojima se bavi. PPD znanjem, zalaganjem i vrijednim radom svojih zaposlenika gradi svoju poziciju u Hrvatskoj i regiji.

Odbijamo biti sredstvo političkih obračuna i nećemo biti pasivni promatrač dok se plasiranjem neistina PPD-u i njegovim zaposlenicima nanosi nenadoknadiva osobna i poslovna šteta."

Idi na 24sata

Komentari 134

  • Lun@ 777 07.07.2016.

    Pa tko je još vidio da se posuđeni novac mora vratiti. Valjda je Karamarko mislio da je to donacija, a Vaso ga podržao u tome. Pošto je to bio novac za kampanju Predsjednice, mislim da bi im ona morala vratiti, barem dio. Nisam još nigdje vidjela njezin odgovor na to, ili demanti. Ma ne čita nam Predsjednica novine niti gleda televiziju da bi to znala. No, možda je koji savjetni upozori na to.

  • Battler 07.07.2016.

    Novac "posuđuje" političkoj stranci a neće biti dio političkog prepucavanja ? rano si se sjetio !

  • Battler 07.07.2016.

    Novac "posuđuje" političkoj stranci a neće biti dio političkog prepucavanja ? rano si se sjetio !

Komentiraj...
Vidi sve komentare