To je to što me zanima!

Oglasio se otac ubijenog Hrvata u Irskoj: 'Pretukli su ih jer nisu pričali njihovim jezikom...'

Nedeljka Štrok, koja je izgubila sina u tragediji tvrdi da veleposlanstvo nije pružilo potrebnu podršku u obliku prevoditelja ili besplatne pravne pomoći
Vidi originalni članak

Josip Štrok, mladić iz Hrvatske, brutalno je pretučen na ulici u Irskoj prije tri tjedna. Unatoč proteklom vremenu, njegovo tijelo još nije predano roditeljima. Nedeljka Štrok, koja je izgubila sina u tragediji tvrdi da veleposlanstvo nije pružilo potrebnu podršku u obliku prevoditelja ili besplatne pravne pomoći. Josip je napadnut s prijateljem iz djetinjstva nakon što su izašli iz autobusa broj 13 u Irskoj. Skupina Iraca ih je pretukla jer nisu govorili njihovim jezikom.

- Oni su govorili zagorski. Nisu ih mogli razumjeti. Znači, doslovno to je mogao biti bilo koji stranac, a ispalo je da je Hrvat - rekao je otac za RTL.

UBOJSTVO U DUBLINU Irska policija pretresla je kuću vođe bande koja je do smrti pretukla Hrvata Josipa Štroka

Njegov prijatelj David Družinec dobio je sedam prijeloma kostiju.

- Došli su odostraga, prvo me udarili bejzbol palicom ili nečime slično tome. Pao sam u nesvijest. Nakon nekoliko minuta, uspio sam ustati i probuditi se. Vidio sam što rade Josipu. Htio sam mu pomoći i dobio sam udarac još četiri puta i bio sam gotov. Zadnje čega se sjećam su svjetla hitne pomoći - ispričao je Josipov prijatelj za irske medije.

JOSIPA SU UBILI U IRSKOJ 'Organi našeg Josipa spasili su četiri života, ali njega nema...'

Dok irska policija raspetljava slučaj premlaćivanja, čeka se i odluka suda kome će pripasti Josipovo tijelo.  Naime, majka želi da tijelo ide u London, a otac u Hrvatsku, točnije Krapinu gdje živi. Navodi kako na to ima pravo jer ga je supruga njega i sina ostavila dok je Josip imao samo 12 mjeseci, pa je on dobio skrbništvo. Hrvatska zajednica u Irskoj prošli petak je za Josipa organizirala i bdjenje. I Josip i David u Irskoj su od 2019., u raznim dijelovima zemlje.

- Nije ga bilo dva tri mjeseca, došao bi po šest mjeseci. Znao je doći doma mjesec dva i opet otići - rekao je otac.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Prekobicnjak 21.04.2024.

    Potpuno je jasno zašto su ih mlatili.

  • GaviotoJoto 20.04.2024.

    A u pravu si GogoYa. Nasilne ljude treba strogo kažnjavati.

  • G0G0Yubari 20.04.2024.

    Skupina Iraca ga je premlatila, cudno da nisu migranti, znaci nisu samo migranti agresivni a ocito i Irci ne vole dosljake kao i mi

Komentiraj...
Vidi sve komentare