To je to što me zanima!

Ogorčeni jer im umjesto vrtića niče još jedan trgovački centar

Zamjena zemlje kumuje i novoj aferi koja se danas ‘valja’ u zagrebačkom kvartu Sloboština. Stanari su ogorčeni jer će sada ostati bez jedine slobodne površine
Vidi originalni članak

Godinama su govorili da će ovdje biti vrtić. Nemamo ni dovoljno parkirališta ni društveni sadržaj. A sad će nam pod prozorima niknuti trgovački centar. Borit ćemo se protiv toga.

Stanari zagrebačke Sloboštine to su poručili upravi Zagreba s prosvjeda u ponedjeljak. Jedina slobodna parcela u četvrti koja je bila zelena i s drvećem sad je prepuna bagera. Gradi se ulica i kanalizacija, a uskoro će i trgovački centar.

- Opet se pogoduje privatnom umjesto javnom interesu - kaže Jelenko Antolović, jedan od nezadovoljnih stanara Sloboštine. Pisali su i Gradskoj upravi te Ministarstvu graditeljstva, ali nitko im nije odgovorio. Livada je bila i mjesto na kojem su se igrala djeca, ali i rekreirale osobe s invaliditetom.

Investitor trgovačkog centra je tvrtka Ideal projekt, u suvlasništvu poduzetnika Ilije Sirovine, vlasnika Vitaminke iz Republike Srpske. Drugi suvlasnik je tvrtka Miramare centar, čiji je suvlasnik poznati ugostitelj Slobodan Čimbur.

Načelnu dozvolu za centar su dobili i na 11.000 kvadrata gradskog zemljišta u siječnju 2014. godine. Onda su tek u srpnju postali vlasnici zemlje kroz spornu razmjenu. Dali su jednu parcelu s ruševnom zgradom na Martinovki, a Grad njima zemlju za trgovački centar, ali i zemljište za neboder. Zamjena je obavljena dva mjeseca prije Bandićeva uhićenja.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Mercedes s klasa 18.03.2015.

    Ovo je nevjerojatno! Znači u naselju je billa i spar, pokraj lidl. Preko ceste Supernova par stanica busom Avenu mall. Meni stvarno nije jasno šta će još 1 šoping centar? Tko je uopće to odobrio, najavio? U ovoj državi se stvarno radi šta se hoće! Užas!

  • Sammir_1 18.03.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • oktopus1 18.03.2015.

    prosvd dosli smo i do definicije prosvjed protiv prosvjeda,ma dosta toga i raznih udruga treba sljakati

Komentiraj...
Vidi sve komentare