To je to što me zanima!

Okupirana nuklearka Zaporižja prestaje koristiti američko gorivo: 'Rusko je superiornije!'

Najveća nuklearna elektrana u Europ, u početku je koristila rusko nuklearno gorivo, ali Ukrajina je postupno prešla na opskrbu iz Westinghousea nakon prvog sukoba s Rusijom 2014. godine...
Vidi originalni članak

Nuklearna elektrana Zaporižja u južnoj Ukrajini, koju je Rusija zauzela prošle godine, prestat će koristiti nuklearno gorivo proizvedeno u SAD-u što je prije moguće, citirala je novinska agencija Interfax izjavu ruskog dužnosnika u četvrtak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najveća nuklearna elektrana u Europi, većinom izgrađena u sovjetsko doba, u početku je koristila rusko nuklearno gorivo, ali Ukrajina je postupno prešla na opskrbu iz Westinghousea nakon prvog sukoba s Rusijom 2014.

JOŠ NE ZNAJU ŠTO JE Ukrajinci o misterioznom svjetlu nad Kijevom: 'Nismo pucali u to, ali sirene smo morali oglasiti'

Ruske snage su prošle godine zauzele elektranu dok su okupirale dijelove Ukrajine, a postrojenje je od tada u središtu nuklearne sigurnosne krize zbog gotovo neprestanog granatiranja u njegovoj blizini za što se Kijev i Moskva međusobno optužuju.

Renat Karča, savjetnik generalnog direktora ruske tvrtke za nuklearnu energiju Rosenergoatom koja sada upravlja elektranom, rekao je Interfaxu da ona u rezervama ima američkog goriva za otprilike četiri godine.

ŠIRE SE SNIMKE Pogledajte misteriozni bljesak na nebu iznad Kijeva. Ne znaju o čemu se radi. Javila se i NASA

Međutim, ruska uprava će nastojati čim prije zamijeniti to gorivo ruskim jer svoju vlastitu tehnologiju smatra superiornom, poručio je.

OVDJE PRATITE SIITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Žnaro 20.04.2023.

    Kako im se dogodio Černobil?*

  • GranitXhaka 20.04.2023.

    "Rusko je superiornije" hahahaha

  • BarisicNiko 20.04.2023.

    Cjeli svijet zna samo se pravite ludi .Uvjek kad pisete o toj nuklerki kazete da se granatira redovno a kobajagi nezna se ko je granatira , kao optuzuju se medjusobno.Pa Rusi su usli u neklearku odmah na pocetku i ostali tamo stalno , nuklerka je bas zbog sigurnosnih pitanja bila njihov strateski cilj , e sad ko je granatira ali bas redovno pred ocima cjelog svijeta prosudite sami :

Komentiraj...
Vidi sve komentare