To je to što me zanima!

Olaf Scholz se sastaje s Xijem

Ovo je drugi Scholzov posjet Kini otkad je 2021. postao kancelar. Njemački kancelar najavio je da će upozoriti predsjednika Xija protiv vojne podrške Rusiji
Vidi originalni članak

Posljednjeg dana svog trodnevnog posjeta Kini njemački kancelar Olaf Scholz u utorak će se sastati s kineskim čelnikom Xijem Jinpingom kako bi razgovarali o ekonomskoj suradnji u vrijeme dok se njemačke tvrtke žale na nepravedne uvjete poslovanja u Kini. Scholz će se u Pekingu susresti i s premijerom Lijem Qiangom, a očekuje se da će govoriti i o napetostima između Kine i Tajvana, kao i o ruskoj invaziji na Ukrajinu, prenosi njemačka agencija dpa. 

Njemački kancelar najavio je da će upozoriti Xija protiv vojne podrške Rusiji. Kina je smatrana najvažnijim saveznikom Moskve, a i vjeruje se kako ju opskrbljuje materijalima koji se mogu koristiti i u vojne svrhe. 

SURADNJA Lavrov tvrdi: Rusija i Kina će nastaviti borbu protiv terorizma

Ovo je drugi Scholzov posjet Kini otkad je 2021. postao kancelar. Tijekom trodnevnog putovanja u Šangaju se susreo s predstavnicima njemačkih tvrtki kako bi razgovarao o problemima s kojima su suočene pri poslovanju u Kini. 

U istočnoj zemlji posluje oko pet tisuća njemačkih tvrtki. Velik dio njih žali se na prepreke na tržištu te na nepravedan položaj u odnosu na kinesku konkurenciju. 

S kancelarom su u Kini i predstavnici tvrtki poput Mercedes-Benza i BMW-a, kao i kemijske tvrtke BASF. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Kurta Kinte 17.04.2024.

    Koliko imaju Kinezi respekta prema Njemcima Olafa docekao zamjenik gradonacelnika hahah ni gradonacelnik nema vremena za njihovog velikog trgovinskog partnera i onda cekanje par sati da Xi dojde i ocita bukvicu Olafu

  • kukutre 16.04.2024.

    Pa ako treba i sa crnin vragon sjesti za pregovore je bolje nego WW3 i stradanja koja se dogadjaju. Znamo da je samo profit u pitanju ali svejedno smo mi ljudi zapravo najveci problemi sami sebi!

  • MateoIvan74 16.04.2024.

    Pripadnik Nacističkog naroda i najvećih fašista uz Amerikance će podsjetiti Kineskog predsjednika i upozoriti ga da ne podržava Rusiju, fuj gadi mi se takva licemjerna politika .

Komentiraj...
Vidi sve komentare