To je to što me zanima!

Olimpijske igre u Vatikanu? Čekaju što će reći papa Franjo

Rim se kandidirao za domaćinstvo 2024. godine, a neka od natjecanja trebala bi se odvijati i u samom Vatikanu, poput streličarstva. Nadaju se papinom blagoslovu
Vidi originalni članak

Rim se kandidirao za Olimpijske igre 2024. godine i ako dobije domaćinstvo, u sve će se uključiti Vatikan te organizirati neke od sportskih događanja na svom 'svetom tlu'.

Izjavio je to portugalski kardinal Jose Saraiva Martins i izazvao mnogo pažnje pa nije trebalo mnogo da talijanski premijer Matteo Renzi kaže da je to odlična ideja. I ne samo to, uz takvo stanje stvari domaćinstvo je za Rim izglednije nego ikad jer bi se srušili svi rekordi gledanosti ukoliko bi neki sportski događaj bio prenošen direktno iz Vatikana.

- Moram podsjetiti da je Crkva oduvijek poticala bavljenje sportom, a Sveta Stolica bi mogla biti domaćin natjecanja u streličarstvu - rekao je kardinal Martins i pojasnio da osim vrtova, u Vatikanu postoji velika papinska rezidencija u Castelgandolfu.

Premijer Renzi kazao je kako se nada da će papa Franjo odobriti ovu ideju. No čak i ako ne odobri, šanse za Rim nisu male jer 2004. su izgubili domaćinstvo od Atene, a kandidaturu za 2020. morali su povući zbog financijskih problema.


Idi na 24sata

Komentari 13

  • dazoh 16.12.2014.

    Sportovi koji će se odigravati u Vatikanu-ženska odbojka,ženska gimnastika i žensko plivanje pa nek onda sline.

  • oktopus1 16.12.2014.

    nasi ce biskupi i svecenici vjerovatno nastupiti u teskoj kategoriji po kilogramima utrkama automobila van kategorije a mogli bi ih zaposliti na preprodaji ulaznica i umjetnickom oblikovanju politike

  • CrokamagraSredstva Za Poten_1 16.12.2014.

    da

Komentiraj...
Vidi sve komentare