To je to što me zanima!

Oluja Eleanor ostavila desetke tisuća Britanaca bez struje

Meteorološke postaje zabilježile su udare vjetra do 161 km/h, a žuti Meteoalarm izdan je za dijelove Walesa, Engleske, za većinu Sjeverne Irske i za dijelove južne Škotske
Vidi originalni članak

Deseci tisuća domova u Velikoj Britaniji ostalo je bez struje, a u prometu je vladao kaos zbog oluje Eleanor koja je pogodila Veliku Britaniju, javlja BBC.

POGLEDAJTE VIDEO:

Meteorološke postaje zabilježile su udare vjetra do 161 km/h, a žuti Meteoalarm izdan je za dijelove Walesa, Engleske, za većinu Sjeverne Irske i za dijelove južne Škotske.

Jedan muškarac je ozlijeđen kada je na njegov automobil palo stablo. 

Javni prijevoz je u zastoju ili kasni, ali prema trenutnim prognozama očekuje se kako bi vjetar trebao oslabjeti tijekom dana. 

Oko 3000 kućanstava u Sjevernoj Irskoj je bez električne energije, dok ih je u Engleskoj bez električne energije oko 2700, a u Walesu 460.

Neka područja su i poplavljena.

Dramatično i u Francuskoj

Oluja Eleanor pogodila je u noći na srijedu Irsku, dijelove Velike Britanije i sjevernu Francusku, izazvavši poplave, rušeći stabla i trgajući električne vodove.

Bez struje u sjevernoj Francuskoj ujutro je bilo gotovo 200.000 kućanstava, objavila je elektroenergetska kompanija Enedis.

U Irskoj je bez struje oko 55.000 kućanstava, u Sjevernoj Irskoj 20.000, a u dijelovima Engleske 2500.

Irsku su pogodili vjetrovi koji su puhali brzinom do 155 kilometara na sat, a atlantska luka Galway je poplavljena.

Željeznički promet obustavljen je u Normandiji i Alsaceu. Prekinut je i zračni promet u Strasbourgu i Toulouseu.

Francuske vlasti objavile su da su u noći helikopterom spasile jednog jahtaša iz valova visokih sedam metara kod obale Normandije. Njegova jahta još nije locirana.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • cimerrr 03.01.2018.

    Jugo Marko odnio živote dvojici Riječana na Novu godinu. Marko je jakim udarima u trenu podigao valove od 3 metra i more je progutalo tradicionalne novogodišnje kupaće. Da nisu intervenirali vatrogasci Marko bi i veće zlo napravio.

  • najiram 10 03.01.2018.

    božja kaštiga ih snašla za sve kaj su delali po svetu...nakraju će ih bog izbrisati sa lica zemlje...

  • Morgan_1 03.01.2018.

    Za narkomane je najgore kad im ponestane droge.Odma nastane panika.Spremni su guzice dati da se ponovno nafiksaju.Tako i ovisnici o televiziji i elektronici.Nista drugacije od heroina.Cak i gore.Cijela ljudska vrsta pretvorena u narkomane.Zar to nije najjadnija stvar u svemiru?Ponestalo narkomanima struje i sad panika :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare