To je to što me zanima!

Ravnatelj KB Dubrava: Nešto se u pandemiji počelo mijenjati...

Novi val pandemije koji je izazvao soj omikrona još uvijek uzrokuje velik broj novozaraženih, no ravnatelj KBC-a Dubrava kaže da porast broja novih slučajeva ne podrazumijeva i porast bolesnika
Vidi originalni članak

Ivica Lukšić, ravnatelj KB Dubrava za Dnevnik HRT-a komentirao je porast broja oboljelih od korona virusa i širenje omikron varijante u Hrvatskoj, koja ruši dnevne rekorde po broju oboljelih.

- Zadnjih dana imamo kontinuiran broj bolesnika. Nemamo značajan rast, ali nemamo ni nastavak pada. U KB Dubrava imamo oko 70-80 bolesnika i oko 20 je u jedinici intenzivnog liječenja- rekao je.

Istaknuo je i da se u pandemiji nešto mijenja.

- Imamo enormni porast novozaraženih, ali srećom ne prati ga i porast bolesnika. Očigledno je omikron promijenio tijek pandemije i mi se paralelno prilagođavamo organizacijski što se tiče bolničkog sustava na nove okolnosti.

CIJEPLJENJE JE NAJBOLJA ZAŠTITA Stručnjaci: Ovo su ključne razlike između delte i omikrona

Naglasio je kako su bolesnici koji se hospitaliziraju pretežito stariji i necijepljeni. Kada su ga pitali može li potvrditi da se omikron većinom zadržava u gornjim dišnim putevima, a ne spušta se na pluća, rekao je:

- Mogli bi reći da ide u smjeru da je češće zahvaćen gornji dio respiratornog sustava.

STRUČNJACI DALI MIŠLJENJA 'Omikron je blaži oblik korone': I dalje možete dobiti teži oblik, zaraziti druge, bolnice su pune

Upitali su ga je li omikron početak kraja, a Lukšić je odgovorio kako je on svakako ubrzao neke stvari.

 - Za nadati je da je možda ubrzao dolazak završetka ili smiraja pandemije i prelaska u neku endemsku fazu bolest- zaključio je Lukšić naglasivši važnost cijepljenja odnosno stjecanja imuniteta preboljenjem u borbi protiv pandemije.

- I sada među primljenim bolesnicima u bolnicama nema onih koji su dobili dvije doze ili primili booster- rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Aliass 19.01.2022.

    i bliži se dan kada će vam narod suditi...

  • žumbree 19.01.2022.

    testiranja treba ukinuti, nema smisla, ali doticna gospoda se ne mohu sada odviknuti od odlicnih prihoda od testiranja!!!

  • Tonka Tomić 19.01.2022.

    Preboljeli koji su i cijepljeni oboljevaju i to sa antitjelima kao. Ta prica o antitjelima nema veze sa pricom da si zasticen. A i stariji kako tko. Ljudi u 80-tim g oboljevaju i ok simptomi kao kod mlađi cak laksi oblik imaju. Napokon recite svi u svijetu da je gotovo da se vratimo normalnom zivotu. Ide toplije vrijeme i mislim da cemo malo se opustiti i prepoznati bez maski🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare